Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/18/2022#) AND (caducitat>=#8/18/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Móra d'Ebre celebra una nova edició de la Móra Morisca, festa de recreació històrica

Etiquetes   turisme, mora ebre, ribera ebre

Publicat el10/7/2018

Móra d’Ebre celebra una nova edició de la Móra Morisca, festa de recreació històrica | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Móra d'Ebre va iniciar el passat 7 de juliol l'edició 2018 de la festa de recreació històrica de la Móra Morisca, que rememora el passat medieval de la població, moment en què convivien a la vila veïns de tres cultures: cristians, musulmans i jueus.

L'acte inaugural va ser presidit pel tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, Sixte Melchor, i per l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Tomàs, en representació de la Festa del Mercat a la Plaça de la capital del Montsià, va ser l'encarregat de fer el pregó inaugural de la Móra Morisca. L'alcalde ampostí, habillat amb el vestit de primera autoritat municipal de la primeria del segle XX, va estar acompanyat d'una representació dels organitzadors de la festa de recreació històrica d'Amposta, tots vestits d'època.profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)


Un cop efectuat el pregó, el seguici va fer un recorregut pels carrers del nucli antic de Móra d'Ebre, on s'ubiquen les paradetes de productes artesanals i agroalimentaris, els artesans i els diferents elements d'ambientació medieval de la festa. Les autoritats van fer estada al replà del castell i es van adreçar a la plaça de l'Estrella, on van ser rebuts pel veí Santi Alfonso, qui va fer entrega d'una fotografia antiga emmarcada a Adam Tomàs. Seguidament es va fer una visita a Casa Record (casa pairal situada a la plaça) i a l'exposició de fotografia antiga impulsada pels veïns.

A continuació, el seguici oficial va saludar els cellerers i fabricants de cervesa artesana participants a la Mostra de Vins de la Ribera d'Ebre, un certamen enològic i gastronòmic que s'organitza a la plaça de l'Estrella coincidint amb la festa morisca.

La Móra Morisca va continuar amb les seues activitats durant tot el diumenge dia 8 de juliol, amb l'ofertura del mercat medieval i de la Mostra de Vins, i la representació de diversos espectacles d'animació de carrer i espectacles de cetreria. Els visitants també van poder gaudir d'una zona de jocs i atraccions per als infants, i de demostracions d'oficis antics. Tot i les altes temperatures, la festa va gaudir del favor d'un públic massiu.