Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Montsport, activitats multiaventura al voltant de la Via Verda

Si us agrada el món rural i les activitats a la natura, no podeu perdre la via verda d’Horta de Sant Joan. Ideal amb família o amics, Montsport se n’encarreguen de tot el lloguer de bicicletes: diversió garantida, organització totalment planificada i contacte amb els allotjaments de la zona


El que actualment coneixem com la Via Verda, abans fou la ruta per on recorria el ferrocarril. No obstant, aquest projecte no es va veure mai completat (Puebla de Híjar- Sant Carles de la Ràpita). A finals del segle XIX , van començar els primers passos. Però no fou fins l'any 1942 que el ferrocarril arribà fins a Tortosa. La Guerra Civil va ser la que va propiciar aquest tram fins a la capital del Baix Ebre. Els presoners republicans van ser els que van executar aquest a última fase. L'any 1971, es va derramar un túnel i va ser l'excusa perfecta per a que l'any 1973 tanquessin definitivament la circulació del ferrocarril. Així que va tenir una vida curta, 31 anys circulant.

Els objectius de la construcció d'aquesta via foren dos. En primer lloc, per poder transportar diferents minerals extrets a Terol fins al port de Sant Carles de la Ràpita. L'altre, molt més preventiu, fou perquè sempre s'havia pensat que hi podia haver una invasió pels Pirineus, i com l'Ebre és una frontera natural, creien que seria bo que hi hagués un ferrocarril per poder abastir tot el territori meridional del riu en cas de conflicte.

Així, actualment aquesta via ha estat reformada, restaurada i pavimentada, convertint-se en una ruta turística i en un instrument per promoure la cultura de l'oci, de l'esport a l'aire lliure i de la mobilitat no motoritzada i amb el gran avantatge que garanteix l'accessibilitat i la universalitat dels usuaris, sense limitacions d'edat o capacitat física.

La Via Verda és també una eina per donar a conèixer el patrimoni natural, social i cultural dels pobles per on transcorre, que s'ha convertit en un gran actiu per al desenvolupament econòmic del territori. Prova d'això són les diferents activitats econòmiques que s'han generat al voltant de la Via Verda: empreses de lloguer de bicicletes, establiments de restauració i d'allotjaments, serveis de guiatge i trasllat, activitats multiaventura, etc.


Montsport, activitats multiaventura al voltant de la Via Verda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...MONTSPORT

L'any 2007 a Horta de Sant Joan es crea Montsport, un nou projecte empresarial que té com a objectiu oferir activitats i serveis a la Via Verda i al seu voltant. Amb els anys, aquesta empresa familiar ha anat ampliant i diversificant els seus serveis, així, al lloguer de bicicletes i guiatge, s'han anat afegint més, com el barranquisme, trekking, geocaching o un parc multiaventura, entre altres.


Lloguer de bicicletes

A Montsport disposen d'una gran varietat de bicicletes per poder fer una ruta amb total comoditat. Bicis per a tota mena d'edats i alçades. Mountain bikes , bicis de passeig i tàndems, tots amb canvi de marxes.Cal dir també que lloguen llanternes que s'acoblen a la bicicleta per poder passar els túnels de la Via Verda de la Terra Alta, Baix Ebre i Matarranya amb tota seguritat. Disposen de bicicletes de qualitat, amb canvi de marxes i suspensió davantera.Barranquisme

Barranc d'iniciació de gran bellesa situat al Parc Natural dels Ports. Aigua, roca, salts… tot els elements intrínsecs del barranquisme fusionats en un sol descens. Sifons, tobogans, salts de baixa i mitja alçada, grans badines per nadar, pas de zona soterrada per l'aigua, caos de blocs… Un canyó molt complet que permet donar una gran pinzellada del que és el món del descens de barrancs.

L'activitat inclou un reportatge fotogràfic que realitza el guia titulat durant el descens, per un record inoblidable.Geocaching rural

L'orientació és un esport modern i novedós al nostre país. Consisteix en passar per uns elements marcats a un mapa sense la necessitat de seguir cap intinerari fix , camp a través i a contra rellotge. Tot això amb l'ajuda d'una brúixola i un mapa a escala de la zona.

L'activitat es desenvolupa al medi natural, concretament al cor del Parc Natural dels Ports, a l'àrea recreativa de la Franqueta. Un lloc ideal, amb força punts d'interés i un bon accés amb el vehicle (pista asfaltada). Entre d'altres punts, durant l'activitat gaudiràs de les vistes d'antics forns de calç, la cova de Picasso, el Mas de Quiquet, el riu Estrets… Tot això amb un paratge molt autèntic del Parc Natural del sud de Catalunya: els Ports!!


Parc multiaventura

Practicar la tirolina, el ràpel, l'escalada, tir amb arc i també l'habilitat d'equilibri sobre els ponts tibetans. El Parc situat tot just al costat del municipi d'Horta de Sant Joan està destinat per totes les edats i per tant, és una oferta lúdico-esportiva més per als amants de la natura i la diversió.Trekking al Parc Natural dels Ports

Es tracta d'admirar, tot caminant, la riquesa del patrimoni natural, cultural i morfològic d'uns dels paratges més singulars de Catalunya, el Parc Natural dels Ports. Tant singulars que van inspirar al mateix Picasso en la seva transformació de pintor a geni. ELS PORTS és un massís de relleu molt complex, entre el sistema muntanyós mediterrani català i el sistemea ibèric. Està format, basicament, per materials calcaris que determinen un relleu abrupte i trencat.


MONTSPORT
Carrer del Medi Natural, 4 
43596 Horta de Sant Joan
Tel. 977 435 074 - 665 543 058
Correu: info@montsport.es
Web: www.montsport.es
Facebook
Twitter 
Instagram La Palma d’Ebre, un poble ple de vida y tradició