Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Mont Caro i el Tossal del Rei, cims per la llibertat

Aquests són els cims escollits per l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i per l’exconseller de Cultura, Lluís Puig que participen en l’acció reivindicativa Cims per la Llibertat

Etiquetes   esports, muntanya

Publicat el11/10/2018

Mont Caro i el Tossal del Rei, cims per la llibertat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Presentació de l'acció al cim Mont Caro (Foto: Roquetes Comunicació)


Aquest dissabte 13 d'octubre tindrà lloc l'acció esportiva, solidària i reivindicativa "Cims per la Llibertat", una ascensió simultània a 18 cims del nostre país que han estat triats directament per les preses i presos, exiliats i represaliats polítics. A les Terres de l'Ebre l'acció es durà a terme al cim del Mont Caro, el cim escollit per l'expresidenta del Parlament de Catalunya, la xertolina Carme Forcadell i al Tossal del Rei, escollit per l'exconseller de Cultura, el terrassenc Lluís Puig.

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i el president del Centre Excursionista de Xerta, Karim Chouaib, van presentar ahir l'ascensió al cim de Mont Caro, activitat que compta amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre Cultural i d'Esplai de Xerta, la Unió Excursionista de Catalunya a Tortosa (UEC Tortosa), la Joca Club Alpí de Roquetes i el Trail Roquetes.

Els padrins de l'acció al Tossal del Rei són el CE Refalgarí de la Sénia, l'Associació Excursionista d'Alcanar i Roca Millora Excursionista de la Galera.


Els horaris per al Cim de Caro seran els següents:

  • De 9 h a 10 h entrega de dorsals a la plaça de l'Esquirol i al restaurant Pous de la Neu. 
  • A les 9:45 h sortida de la plaça de l'Esquirol (conjunta). 
  • A les 12 h parlaments a Caro amb la lectura del manifest i intervenció de la parella de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles. · En acabar els parlaments baixada fins als punts de sortida.


I per al Tossal del Rei:

  • 08.30 h – Inscripcions a l'Espaci Jove de la Sénia 
  • 09:15 h – Sortida des de Fredes pel GR-7 en direcció a Pinar Pla. La tornada se farà per la pista de la Fontsanta fins al coll dels Tombadors, on se baixarà a Fredes pel sender de Cantaperdius.


El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança. De moment ja hi ha més de 500 persones inscrites tot i que aquelles que no s'hagin apuntat també podran participar a títol personal, sense assegurança ni samarreta. En total més de 10.000 persones ja s'han inscrit per participar a ‘Cims per la Llibertat'.

Es recomana tindre el màxim respecte per la natura i fer cas de les recomanacions dels voluntaris per aparcar els cotxes. Tota la informació general si l'específica de cada cim es pot consultar en el web cimsxlallibertat

El dia de la marxa s'utilitzarà el hashtag: cimsxlallibertat

Aquesta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l'ascensió simbòlica al cim 0.

comparteix-ho