Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


El patrimoni modernista de Tortosa entra a formar part de la Ruta Europea del Modernisme

L´Ajuntament tortosí edita material per promocionar turísticament el patrimoni modernista de Tortosa

Etiquetes   Turisme, Tortosa, Baix Ebre

Publicat el24/10/2017

El patrimoni modernista de Tortosa entra a formar part de la Ruta Europea del Modernisme | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L’antic escorxador, un dels edificis modernistes de Tortosa


Tortosa forma part ja de la Ruta Europea del Modernisme (artnouveau.eu), una associació de governs locals i d'institucions no governamentals que treballen en la promoció internacional i en la protecció del patrimoni modernista al món. Des de l’Ajuntament de Tortosa es porta temps treballant per a la inclusíó de la ciutat en aquest organisme, on ja s'hi poden trobar els millors exemples de l’arquitectura modernista a Tortosa. Simultàniament, i per potenciar aquesta nova eina de promoció, el consistori ha editat material de difusió turística per donar a conèixer els elements del patrimoni modernista a la ciutat i les rutes per conèixer-lo. Els regidors de Cultura, Dolors Queralt, i de Turisme, Josep F. Monclús, en van explicatr ahir els detalls.

Queralt va informar que el procés d’adhesió no ha estat fàcil, per qüestions de caràcter administratiu de tipus extern. Una vegada ja dins de la Ruta, des de l’Ajuntament "treballarem per difondre el nostre patrimoni i per fomentar l’intercanvi cultural amb les altres ciutats amb elements modernistes que en formen part", va explicar la regidora, qui va avançar que en el proper número de la revista que edita aquest organisme hi apareixerà un article dedicat al modernisme de Tortosa. De la seva banda, el regidor de Turisme va presentar l’opuscle que ha editat l’Ajuntament on hi podem trobar fins a set rutes per descobrir tot el patrimoni modernista de Tortosa, com l’antic escorxador municipal, el parc municipal, la Casa Grego, la Casa Matheu, el Mercat municipal, la Casa Camós, la Casa Pallarés o la Casa Bau.

La Ruta Europea del Modernisme pretén també fomentar la comunicació i l'intercanvi entre els seus membres per compartir experiències de restauració de monuments, de programes de conscienciació pública, d'estratègies de finançament i de desenvolupament d'un turisme sostenible.

comparteix-ho