26è Pessebre dels Estels. 8 i 9 i 16 i 17 de desembre 2023. Masia Castelló

CAT | ES


La ministra Ribera diu que resoldran a principi d'any la cessió dels centres d'interpretació d'Aldover, Xerta i Tivenys

Els tres ajuntaments reclamen resoldre aquesta situació perquè els convenis de gestió dels centres els imposa "unes condicions restrictives i costoses", com assegurances i feines de manteniment, que estableix l’empresa pública sense que puguin decidir sobre els continguts o l’ús dels equipaments

Etiquetes   entorn, aldover, xerta, tivenys, riu ebre, baix ebre

Publicat el22/11/2022

La ministra Ribera diu que resoldran a principi d’any la cessió dels centres d’interpretació d’Aldover, Xerta i Tivenys | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Centre d'Interpretació del riu Ebre d'Aldover. Foto: EbreActiu


La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que "espera" resoldre "a principis del 2023" la cessió dels centres d'interpretació del riu Ebre d'Aldover, Xerta i Tivenys, al Baix Ebre. Ribera ha dit que treballen en la modificació del conveni amb Acuamed, que es va signar el 2011 i que s'ha prorrogat dos cops per quatre anys més (el 2015 i el 2019), per "establir les condicions adequades" per cedir els centres als ajuntaments. Per fer la cessió falta recepcionar les obres, fetes per Acuamed entre 2008 i 2011, i la ministra ha justificat que no es pot oficialitzar la recepció "perquè apareixen al conveni de gestió directa com actuacions genèriques".

La vicepresidenta Teresa Ribera ha assegurat que "la dificultat" de la cessió dels tres centres d'interpretació del riu es deu "a la regulació estricta" de la legislació pel que fa "al règim a aplicar a les societats estatals perquè puguin cedir instal•lacions a terceres administracions". Segons la ministra, el cas d'Aldover, Xerta i Tivenys té "la dificultat addicional" que apareixen en un epígraf del conveni amb Acuamed com a actuacions genèriques. "No estan identificades com infraestructures individualitzades que permetin una recepció de les obres i l'estimació dels costos, i a partir d'aquí, la transferència de recursos a tercers en les condicions que ens permet fer l'ajuntament", ha defensat.

D'aquesta manera, la vicepresidenta tercera ha respost a la pregunta de la senadora d'ERC, Vanessa Callau, en el ple del Senat d'aquest dimarts. Ribera ha avançat la direcció general de l'Aigua "treballa" per modificar el conveni amb Acuamed, però ha justificat que "la tramitació d'una modificació substantiva tan important, no és senzilla". Callau ha demanat "més concreció", però la ministra ha declinat una segona intervenció.

Els tres ajuntaments reclamen resoldre aquesta situació perquè els convenis de gestió dels centres els imposa "unes condicions restrictives i costoses", com assegurances i feines de manteniment, que estableix l'empresa pública sense que puguin decidir sobre els continguts o l'ús dels equipaments.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu