9a Festa dels Menuts a Mónnatura Delta de l’Ebre. 3 i 4 de juny 2023

CAT | ES


Més d'una vintena d'actes, per celebrar la Festa de la Germandat de Vandellòs

Serà els dies 13, 14 i 15 de maig i totes les activitats són gratuïtes i estan organitzades per onze entitats locals amb el patrocini de l’Ajuntament

Etiquetes   vida activa, activitats, festes, vandellos, baix camp,

Publicat el10/5/2022

Més d’una vintena d’actes, per celebrar la Festa de la Germandat de Vandellòs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Festa de la Germandat de Vandellòs, que se celebrarà del 13 al 15 de maig, constarà d'un total de 25 actes gratuïts, per a tots els públics. Entre aquests, destaca l'actuació de Pep Gimeno («Botifarra»), la Banda Municipal de Música Clau de Vent i la Banda de la Cala i el concert a càrrec del grup de versions Banda Neon de divendres; el seguici popular pels carrers del poble amb les actuacions dels Capgrossos de Vandellòs, del Pepet i la Pepeta (les Manotes dels Diables), correfoc dels Diables infantils de Vandellòs, lo Boc i la Banda Municipal; el concert de tarda i el ball de nit amb l'orquestra Welcome Band, previstos per dissabte; i també l'actuació de Piano Bar, servei de música i còctels en directe de diumenge.

En la festa d'enguany no hi faltaran tampoc els actes tradicionals, com són el Pal ensabonat (després del concert de divendres), la venda de coques pel poble, amb la mainada i la Cobla la Principal de Tarragona; les misses, les sardanes, la tirada al plat local, la recaptació anual de la Lliga contra el Càncer i la cercavila del primer dia. Enguany aquesta cercavila anirà a càrrec de Traüt-The Mckensy's Clan Band, un grup d'escocesos excèntrics que esvalotaran el carrer amb gaites i tambors.

També hi haurà propostes adreçades a la canalla, com ara cucanyes, jocs tradicionals i espectacles infantils a càrrec de les companyies Circ de Jocs i Filigranes; i al jovent, consistents en diverses actuacions (de la xaranga Bandsonats, del Dj Seba i del Dj Terreno) i en «La Cagada del Ruc», l'original concurs que organitza l'Associació de Joves de Vandellòs des de fa uns anys al camp de futbol.

El partit de futbol que es disputarà enguany en el marc de la Festa enfrontarà al CFS Vandellòs, el FS Vinyols, en la Lliga de Segona Divisió Catalana Sènior masculí.

Més detalls de la programació, a la pàgina web de l'Ajuntament, en què la trobareu penjada.


L'organització

Aquesta festa està organitzada per onze entitats locals (AMPA Vall de Llorers, Associació de Joves de Vandellòs, Banda Municipal de Música Clau de Vent, Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Club de Futbol Sala Vandellòs, Colla de Capgrossos de Vandellòs, Colla de Diables de Vandellòs, Consell Parroquial, Escola Municipal de Música, Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l'Ebre i la Societat de Caçadors Sant Isidre i Secció de Tir La Murta), amb el patrocini de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

La implicació dels veïns i entitats del poble en la preparació d'aquesta festa és el que ha remarcat, precisament, el regidor de Festes, Diego García, «ja que fa que aquesta festa sigui realment una festa de la germandat»; i la presidenta del CCERV, Rosa Saladié, com a portaveu de l'organització, ha destacat el fet que enguany s'hagi pogut tornar a oferir un programa d'actes complet, en la modalitat presencial.


Per: Redacció

Foto: