Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Més d’un centenar d’inscrits a la XI Trobada de Pedra Seca a partir d’aquest divendres a Móra la Nova

El certamen ha programat 28 comunicacions, a més de ponències i taules rodones sobre aquest patrimoni. També s’han programat tres sortides de camp: a Riba-roja d’Ebre, la Torre de l’Espanyol i la Fatarella

Etiquetes   vida activa, patrimoni, etnologia, pedra en sec, mora la nova, catalunya

Publicat el4/11/2021

Més d’un centenar d’inscrits a la XI Trobada de Pedra Seca a partir d’aquest divendres a Móra la Nova | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Més d’un centenar de persones s’han inscrit per participar en la XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional dels territoris de parla catalana, que tindrà lloc a partir d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana a Móra la Nova. Organitzada per l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), s’hi presentaran 28 comunicacions, així com ponències i taules rodones en tres àmbits diferents: patrimoni –catalogació, paisatge, conservació i llengua-, educació formal i no formal així com arquitectura tradicional –bones pràctiques d’intervenció-. També s’han programat tres sortides de camp. Amb voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni al territori, els participants visitaran el forn d’oli de ginebre Mariano Balances, a Riba-roja d’Ebre, on la Universitat de Barcelona hi ha efectuat una segona intervenció arqueològica. També podran veure les construccions d’anjubs a la Torre de l’Espanyol i es desplaçaran a la Fatarella, seu de la Fundació Solà, que treballa pel patrimoni.

La trobada, de caràcter bianual, vol convertir-se en un punt de represa de l’activitat presencial i, al mateix temps, un espai de trobada de les persones que difonen i estudien la pedra seca per exposar les seves experiències i projectes. La idea, segons els organitzadors, és oferir eines per a la difusió, l’estudi, el coneixement i la conservació de la pedra seca, declarada patrimoni immaterial de la Unesco.

De forma paral·lela, durant els tres dies de la trobada, que tindrà com a escenari principal el casal municipal, s’han programat diferents activitats lúdiques per apropar la tècnica constructiva a la població, així com l’onzena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, concerts i contacontes.


Per: ACN

Foto: EbreActiu

comparteix-ho