Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Més de 700 persones inunden els camins del Delta caminant sota la lluna plena

Tal com es preveia, el vespre i nit d’aquest passat dissabte 2 de maig, van ser perfectes per a caminar sota la lluna plena al delta de l’Ebre, a la 9a edició de la Caminada que organitza des de l’Associació Cultural les Set Piques d’Amposta.

Etiquetes   caminades, delta ebre

Publicat el4/5/2015

Tal com es preveia, el vespre i nit d'aquest passat dissabte 2 de maig, van ser perfectes per a caminar sota la lluna plena al delta de l'Ebre, a la 9a edició de la Caminada que organitza des de l'Associació Cultural les Set Piques d'Amposta.

En la caminada es van inscriure 725 persones, majoritàriament de les Terres de l'Ebre, però també n'hi havia de comarques veïnes com el Maestrat, Baix Camp, Tarragonès, Matarranya i altres d'una mica més lluny, de poblacions de la resta de Catalunya i País Valencià. Els participants podien triar entre dos recorreguts, un de 12 Km i l'altre de 16,5 Km, segons les ganes de caminar que tinguessin.

Més de 700 persones inunden els camins del Delta caminant sota la lluna plena | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Més de 700 persones inunden els camins del Delta caminant sota la lluna plena | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Puntualment a les 8 del vespre es va donar el tret de sortida de la Caminada des del Poble Nou del Delta, seguint pel camí del Través, enfilant cap al mirador de l'Embut i entrant al “filtre verd” per un camí obert de fa un mes pel voltant de l'Encanyissada. 
Després els “caminadors” van seguir per asfalt uns 500 metres per anar en direcció a La Tancada, però abans d'arribar a aquesta llacuna es van desviar cap a la carretera del Poble Nou al Trabucador arribant a l'avituallament (Km 7). 
Des d'aquest punt la ruta seguia en direcció al “poblet”, però ho van fer paral·lels a la carretera pel camí del Mig fins arribar a l'alçada del Poble Nou on els participants van escollir entre fer el recorregut curt (només quedava 1 Km per acabar) o seguir per l'itinerari llarg (encara els quedaven 5,5 Km). 
Els que van seguir caminant, van continuar pel camí del Mig fins arribar a la pantena de l'Encanyissada creuant la carretera i seguint per un camí paralElel a aquesta, gairebé a tocar de l'Encanyissada, fins a entrar el Poble Nou pel cementiri.

Més de 700 persones inunden els camins del Delta caminant sota la lluna plena | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En arribar a la pista poliesportiva de Poble Nou, els participants van poder descansar, comentar com havia anat tot plegat, esperar a companys de caminada que encara no havien arribat i recuperar una mica de forces amb el pica-pica que els havia preparat l'organització amb una mica de música per fer encara més bon ambient.

Com a novetat d'enguany, Les Set Piques van organitzar el mateix dia la I Mostra de Productes i Serveis Turístics de les Terres de l'Ebre, que va comptar amb 10 expositors amb productes com ara arrossos, vins, mel, oli, sabons naturals, joies i bijuteria, llibres i activitats turístiques i de lleure.

Per a acabar, l'Associació Cultural Les Set Piques, organitzadors de l'esdeveniment, van voler donar les gràcies a tots els inscrits per la seva participació, a l'Ajuntament d'Amposta i Poble Nou del Delta, Protecció Civil i Creu Roja d'Amposta, a patrocinadors i col·laboradors i a tots els voluntaris que desinteressadament van posar moltes hores de feina per a senyalitzar el recorregut, vigilar les cruïlles, repartir l'avituallament, preparar el pica-pica, ... tot plegat molta feina per aconseguir que tot sortís el millor possible en aquesta novena edició de la Caminada amb lluna plena pel delta de l'Ebre.

comparteix-ho