Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES


Més de 16.000 persones clamen per la llibertat des dels cims de Catalunya

S’han pujat simultàniament 18 cims de Catalunya des d’on han reclamat la llibertat dels presos, exiliats i de tots els represaliats

Etiquetes   esports, roquetes, catalunya, catalunya

Publicat el15/10/2018

Més de 16.000 persones clamen per la llibertat des dels cims de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


«Som nació i avui, des dels cims de Catalunya, volem la llibertat dels presos, volem el retorn dels exiliats, volem l'anul·lació de les més de 1.000 causes obertes i volem la llibertat per decidir el nostre futur com a poble». Aquestes paraules clouen el manifestat de ‘Cims per al llibertat' que dissabte es va llegir des de 18 cims de Catalunya, als quals han pujat, simultàniament, més de 16.000 persones, amb l'objectiu de reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i tots els represaliats, i com a mostra de suport a les seves famílies.

La participació en tots els cims ha superat totes les expectatives i la iniciativa ha tingut també un gran ressò internacional, ja que s'ha pujat també s'han pujat 11 Cims Agermanats a Europa, Amèrica del nord i Nova Zelanda.

Cims per la Llibertat és una iniciativa esportiva, solidària i reivindicativa que s'ha fet en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats. A més, la iniciativa, ha tingut un gran ressò internacional. La jornada ha transcorregut sense cap incident remarcable.

Cims per la Llibertat ha comptat amb la colElaboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes han apadrinat els cims, això vol dir que un centre, o més d’un, s'han fet càrrec d’organitzar l’ascensió a cadascun dels cims.

Totes les ascensions han començat entre les 5 i les 9 del mat, en funció de la dificultat de cadascuna. Entre les 12 i la una del migdia s'ha iniciat una acte dalt de cada cim, on, entre d'altres actes, s'ha llegit un manifest i en cadascun dels cims ha intervingut un familiar dels represaliats. Al cim del Puigsacalm hi ha pujat el president de la Generalitat, Quim Torra, i al Matagalls, el president del Parlament, Roger Torrent.

Enllaç al manifest.


Més de 16.000 persones clamen per la llibertat des dels cims de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Fotos: Trail Roquetes