Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Més de cinquanta cellers ja s'han inscrit a la Fira del Vi de Falset

El certamen se celebrarà del 3 al 5 de maig, amb actes en diversos pobles i tot potenciant les activitats de tast per als amants del vi

Etiquetes   productes km0, vi, falset, priorat

Publicat el1/3/2019

Més de cinquanta cellers ja s’han inscrit a la Fira del Vi de Falset | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Foto: Fira del Vi de Falset


La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) compta ara mateix amb més de cinquanta cellers inscrits, una xifra molt bona quan encara falten més de dos mesos per al certamen i segueix el degoteig d'inscripcions. El 2018, el número de cellers participants van ser 75, una xifra que els organitzadors esperen superar. En la línia dels darrers anys, la Fira del Vi de Falset (que se celebrarà entre el divendres 3 i el diumenge 5 de maig) tornarà a potenciar els tastos i les activitats paral·leles adreçades especialment als amants del vi en un seguit d'espais habilitats expressament.

Cardona serà la ciutat convidada d'aquesta edició, mentre que el territori convidat serà, en aquesta ocasió, Mallorca i els seus vins, que tindran presència al certamen mitjançant l'associació Vi Primitiu de Pollença, que organitza una de les fires vitivinícoles més prestigioses i consolidades de les Illes Balears. L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha assegurat que “la Fira del Vi no és una fira local, sinó que cada any despertem interès en públic d'arreu del món i és per això que mirem de donar-nos a conèixer no tan sols arreu de Catalunya”. En aquest sentit, i mitjançant diverses iniciatives de col·laboració, com ara amb l'Agència Catalana de Turisme, l'edició de 2019 comptarà amb la visita de periodistes portuguesos, suïssos i alemanys experts en turisme enològic i gastronòmic.

Les enquestes de visitants que s'han dut a terme a peu de Fira posen de manifest que al voltant d'un 75% del públic del certamen és català, i principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Pel que fa al 20% restant, es tracta de visitants de la resta de l'Estat i d'altres països, entre els quals destaquen França, Alemanya i els Estats Units.


Primer programa

La informació i el programa de la Fira s'actualitza a www.firadelvi.cat. El certamen s'obrirà divendres 3 de maig a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge 4 i 5 de maig (d'11 a 21 hores, en horari ininterromput).

A banda de l'habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 24a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l'alcalde de Falset, Jaume Domènech. Des d'aquest punt de vista, s'amplien i es potencien encara més els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que van a càrrec de cellers, de les denominacions d'origen, de l'Escola d'enologia de Falset i d'altres entitats.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d'actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Bellmunt, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i La Morera de Montsant.DABUTENS. Lloguer de bicicletes i servei de taxi