Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Més de 600 persones participen a la jornada solidària Campredó x l'ELA

Una caminada pel terme, amb la voluntat de visibilitzar aquesta greu malaltia i aportar el seu granet de sorra a la seua investigació

Etiquetes   activitats outdoor, caminades, solidaritat, campredo, baix ebre, terres ebre

Publicat el11/10/2022

Més de 600 persones participen a la jornada solidària Campredó x l’ELA | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Campredó recordarà la jornada del diumenge 9 d'octubre com una diada històrica i solidària a la vegada. Més de 600 persones es van inscriure per a participar en la jornada d'homenatge a la persona de Martí Labòria Estorach, campredonenc que pateix l'ELA des de l'any 2018.

L'ELA és una malaltia desconeguda que afecta un col·lectiu minoritari, però amb unes conseqüències neurodegeneratives molt greus. És, per aquest motiu, que familiars, amics juntament amb Martí i amb col·laboració de l'Ajuntament de Campredó i la Fundació Miquel Valls, van posar tota la força en l'organització de la jornada solidària "Campredó x l'ELA", per tal de visibilitzar la malaltia i aportar el seu granet de sorra a la seua investigació.

A la jornada també hi va col·laborar la Fundació Miquel Valls que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA/Malaltia de Motoneurona, oferint també el mateix suport a les seves famílies, i que a més lluita contra aquesta malaltia fomentant la investigació de la mateixa. Juntament amb Martí Labòria el van acompanyar Ildefons Oliveras, de Sant Jaume d'Enveja i Maria Elizabeth Brand Lozano, d'Amposta.

Va ser un acte de solidaritat multitudinari. Una caminada pel terme que va tindre la resposta esperada. Jornada festiva i reivindicativa a la vegada, amb la presència d'aquest campredonenc que ha deixat petjada durant la seua vida activa: membre de la Junta de segregació de Campredó, empresari de l'àmbit de la ferralla, i exfutbolista de nivell que va defensar els colors de la UE Campredó, la UE Camarles i el CD Tortosa (fins i tot a 3a divisió estatal).

L'ajuntament de Campredó va fer un present als afectats per la malaltia assistents a l'acte, regalant-los una olivera, símbol de presència i perduració en el temps. A Martí Laboria se li va fer entrega d'un pin amb l'escut de Campredó.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho