Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Més de 200 tractors convocats per Unió de Pagesos es manifesten a Deltebre en defensa del Delta

La marxa lenta dels vehicles ha provocat cues de fins a 5 km, segons el Servei Català de Trànsit

Etiquetes   natura entorn, temporal, darmos, delta ebre, terres ebre

Publicat el5/2/2020

Més de 200 tractors convocats per Unió de Pagesos es manifesten a Deltebre en defensa del Delta  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Més de 200 tractors han participat, aquest dimecres al matí, en la tractorada convocada per Unió de Pagesos en defensa del Delta de l’Ebre. Amb el lema ’Ni un pam més enrere!’, els manifestants han recorregut la distància que separa els Sequers de la Cooperativa de Deltebre de la platja de la Marquesa en marxa lenta i provocant cues de fins a 5 km, segons el Servei Català de Trànsit.

Un cop la manifestació ha arribat al punt final del recorregut s’han dut a terme els parlaments de veus del sindicat per posar el punt i final a la marxa. Les intervencions han anat a càrrec de Raül Arques, delegat del sindicat a Deltebre; Albert Pons, responsable sindical del sector de l’Arròs; Dani Forcadell, membre de la sectorial de l’Arròs; Hilari Curto, coordinador territorial a les Terres de l’Ebre i Josep Carles Vicente, responsable d’Organització i Comunicació del sindicat. També ha pres la paraula l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre


Els parlaments han coincidit en reivindicar la necessitat de mantenir l’espai agrari del Delta i demanar mesures urgents per tal de salvaguardar la zona. Mesures, aquestes, que només seran possibles si s’impulsen des de la col·laboració entre les diferents administracions i amb un consens ampli de tots els sectors representats. En aquest sentit, Unió de Pagesos referma el seu compromís amb aquesta causa i defensa el seu paper i la seva implicació com a agent en la preservació del Delta.

Unió de Pagesos ha convocat la manifestació d’avui dimecres a la que han donat suport altres entitats en defensa del territori, castigat pel pas del temporal Glòria d’ara fa uns dies que va causar inundacions d’aigua de mar en més de 2.6000 hectàrees de conreu i destrosses en camps i infraestructures. Un temporal que en el cas del sector de l’arròs provocarà importants pèrdues i sobrecostos, tan pel que fa a pèrdues de producció, danys a explotacions agràries i infraestructures malmeses.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho