butlletí EbreActiu

CAT | ES


Més de 200 restaurants de Catalunya participen a les Jornades de la Tonyina Roja Balfegó

La cita gastronòmica se celebra de forma simultània a tot el país i aquest any inclou entre els seus objectius fomentar i posar en valor la traçabilitat del producte

Etiquetes   vida activa, tonyina roja, jornades gastronomiques, catalunya, ametlla de mar

Publicat el29/9/2022

Més de 200 restaurants de Catalunya participen a les Jornades de la Tonyina Roja Balfegó | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Tataki de tonyina del restaurant El Horno de la Viña de Rueda


Més de 200 restaurants d'arreu de Catalunya participaran, des del 30 de setembre fins el 16 d'octubre, a les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja Balfegó, que se celebren simultàniament a tot Espanya. Les jornades, que aquest any apleguen gairebé 1.000 restaurants de tot el país, tenen com a objectiu, a banda de divulgar el coneixement de l'espècie, fomentar i posar en valor de al traçabilitat del túnid.

Pioner al món, el sistema de traçabilitat impulsat fa més de 10 anys per Balfegó, és un dels pilars del compromís de l'empresa amb la sostenibilitat, l'excel·lència i el consum responsable. Una etiqueta amb un codi QR acompanya cada exemplar i les diferents parts, cosa que permet als consumidors informar-se i conèixer, a través del mòbil, l'origen, la data i la zona de captura, el pes, la longitud o el nivell de greix –a més dels certificats sanitaris i de qualitat–, de la tonyina roja que estiguin degustant.

Per difondre aquest sistema i fomentar la seva ocupació per part de la ciutadania, Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comercialització de tonyina roja, sorteja aquest any entre els assistents a les Jornades un viatge gastronòmic a Barcelona que inclou la degustació de la millor tonyina roja del món a la Tunateca Balfegó, el primer espai gastronòmic dedicat íntegrament a aquesta espècie. Participaran al sorteig tots els comensals que demanin l'etiqueta corresponent i es registrin a un formulari.

Com explica Juan Serrano, director general de Balfegó, “Per nosaltres el coneixement de l'espècie sempre ha estat, i és fonamental, com ho és difondre aquest coneixement i la importància de saber d'on provenen els aliments que estem degustant, sense oblidar que tots aquests sistemes de seguiment i traçabilitat ajuden a lluitar contra la pesca il·legal”.


Creixent participació a les Jornades de la Tonyina Roja Balfegó

A la cita gastronòmica anual, en què els xefs dels restaurants participants prepararan menús i plats exclusius amb tonyina roja Balfegó, no falta cap de les 17 comunitats autònomes, amb Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó i Castella-la Manxa com a capdavanteres per nombre de restaurants, i amb la creixent participació del Principat d'Astúries, les Illes Balears i Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra , País Basc i La Rioja.

El web https://balfego.com/jornadas-gastronomicas/, llençat per l'empresa amb aquest motiu, permet conèixer tots els restaurants que concorren a les Jornades, els plats destacats de cadascun, el contacte i la localització. La web inclou un mapa de geolocalització en què els usuaris podran saber quins locals participants els resulten més propers.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho