Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


El Mercat de Nadal de l'Hospitalet de l'Infant s'obrirà aquest divendres 1 de desembre

Aquest dia també s’estrenarà el mapping que es projecta sobre la façana de l’hospital gòtic i s’encendran els llums nadalencs a tots els nuclis del municipi

Etiquetes   vida activa, fires, hospitalet infant, vandellos, terres de mestral, baix camp

Publicat el28/11/2023

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant s’obrirà aquest divendres 1 de desembre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Mercat de Nadal de l'Hospitalet de l'Infant se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de desembre, a la Plaça Catalunya. En aquest espai s'hi instal·laran un total de 23 parades locals, de comerços i negocis que vendran diversos tipus d'articles (d'alimentació, artesania, decoració, roba i complements). A més de les parades, les persones que visitin el Mercat s'hi trobaran diverses activitats, adreçades especialment als infants: animació itinerant, photocall de Nadal, tallers de treballs manuals, pinta-cares i música en directe (el diumenge 3 de desembre, a les 17 h, hi actuaran les artistes locals Alba Mirambel i Rita Pons i després hi haurà una xocolatada popular organitzada per l'Associació de Joves de l'Hospitalet de l'Infant.

L'horari d'obertura del Mercat, que ha organitzat la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, serà de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h. Dissabte i diumenge, el Ball de Diables i la Colla de Tabalers de l'Hospitalet de l'Infant seran els encarregats d'obrir-lo, amb una cercavila.

Enguany, com a novetat, les persones que comprin a les parades del Mercat de Nadal podran aconseguir una bossa de reutilitzable. Per fer-ho, hauran d'emplenar una butlleta amb tres adhesius (per cada compra que facin al Mercat rebran un adhesiu).

A més, les parades del Mercat sortejaran una panera entre totes les persones que visitin el Mercat.


Estrena del mapping

El mateix dia de la inauguració del Mercat, el divendres 1 de desembre, tindrà lloc l'estrena del mapping nadalenc, a la Plaça Berenguer d'Entença. A les 19:15 h, sobre la façana de l'Hospital del Coll de Balaguer, es projectarà el nou espectacle audiovisual que, per encàrrec de la Regidoria de Cultura, ha muntat novament el grup d'investigació de l'Associació Cultural Telenoika, de Barcelona, que està especialitzada en aquest tipus d'animacions en 3D. Els protagonistes d'aquest mapping, que dura 10 minuts aproximadament, són com cada any, l'alumnat de P5 de l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant i de l'Escola Valdelors de Vandellòs.

L'espectacle es podrà veure també a les 18:30, a les 19 i a les 19:30 h; i posteriorment, els dies 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 i 30 de desembre a les 18.00 h, 18.30 h, 19.00 h i 19.30 h.


Encesa de llums de Nadal

A més, aquest divendres 1 de desembre estan previstos els actes oficials de l'encesa dels llums de Nadal al municipi: a les 18:30 h, a la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs; i a les 19:30 h, a la Plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant. Als dos llocs s'hi oferirà una xocolatada popular per gentilesa de l'Associació de Comerços de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors (ACHV); i hi haurà música en directe: a Vandellòs, hi actuarà el Grup d'acordionistes de l'Escola Municipal de Música Catukra; i a l'Hospitalet de l'Infant, Vermouth Flames.

A partir d'aquest dia, tots els nuclis del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estaran il·luminats per Nadal i es donarà el tret de sortida al programa d'actes organitzats per aquestes festes. Un programa d'actes que inclou tota classe de propostes, fins al 6 de gener de 2024. A la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) podeu consultar-lo.


Per: Redacció


comparteix-ho