suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Mel Muria s'alça amb el guardó de millor mel de Catalunya al II Concurs de «Les millors mels catalanes»

Les mels d’aquesta empresa centenària del Perelló també han triomfat a l’edició d’enguany del Concurs «Reina de les Mels» de la Fira de Balaguer

Etiquetes   de la terra, mel, el perello, productes ebrencs, productes terres ebre, baix ebre, terres ebre,

Publicat el26/5/2022

Mel Muria s’alça amb el guardó de millor mel de Catalunya al II Concurs de «Les millors mels catalanes» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Varietats de Mel Muria premiades al II Concurs «Les Millors Mels Catalanes»


La varietat de mel de Romaní de l'empresa Mel Muria ha obtingut el reconeixement de «Millor Mel de Catalunya» al II Concurs «Les millors mels catalanes», organitzat amb motiu del Dia Mundial de les Abelles per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l'Associació Catalana d'Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l'Associació d'Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

El certamen, en el que han participat 35 mostres de diferents mels i ha rebut el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i la marca gastronòmica Catalunya, ha distingit les millors de les modalitats de romaní, de muntanya, monofloral i de mil flors, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. Tant el premi a la mel de mil flors com la menció especial han recaigut en l'empresa Mel Muria.

Per puntuar les mostres, el jurat, integrat pels experts i especialistes en apicultura Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina, Mª Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany, han valorat, l'aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les diferents mels presentades.

L'entrega dels guardons, celebrada el passat 20 de maig, va anar a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d'Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i altres representants de les entitats organitzadores. A l'acte d'entrega dels premis també hi van assistir Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d'Unió de Pagesos; Josep Maria Claria, responsable del sector de l'Apicultura d'Unió de Pagesos; Joan M. Llorens, cap de la sectorial d'Apicultura de JARC; Miquel Gil, representant de la FCAC, i representants de les associacions d'apicultors catalanes.

Enguany, diverses varietats de mel de la família Muria també han estat guardonades al XIII Concurs «Reina de les Mels» organitzat per Fira de Balaguer (Lleida). Concretament Mel Muria es va endur el 1r i 2n Premi a la millor mel de Muntanya, el 2n premi a la millor mel de Flors i el 3r premi a la millor mel de Romaní.

De manera recent Mel Muria, dedicada al món de la apicultura des de 1810, també ha presentat la primera Mel de Flors de boscos sostenibles amb certificat PEFC, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d'Europa i la primera que serà exportada a nivell mundial. Els apicultors de Mel Muria recol·lecten la Mel de Flors de les finques certificades PEFC, on realitzen accions forestals controlades per afavorir l'ecosistema i la biodiversitat, respectant en tot moment la seva cadena de custòdia.


Per: Redacció

Foto: Cedida