Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/18/2022#) AND (caducitat>=#5/18/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Medi Ambient edita un calendari amb 12 espècies de flora amenaçades

Amb la finalitat de protegir aquestes espècies i els seus hàbitats, el 2008 es va crear el Catàleg de la flora amenaçada, i a l’última revisió feta l’any 2015, s’han llistat 326 espècies amenaçades, 109 d’aquestes en perill d’extinció i 217 vulnerables

Etiquetes   natura, flora, botanica, especies protegides, catalunya

Publicat el20/1/2022

Medi Ambient edita un calendari amb 12 espècies de flora amenaçades | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


A Catalunya existeixen 15.000 espècies de flora identificades, però s'estima que aquesta xifra podria arribar a les 20.000 espècies. La flora catalana compta amb una gran diversitat d'algues, fongs, líquens, briòfits, pteridòfits i espermatòfits, fet que contribueix al patrimoni natural del país.

Per raó de diferents amenaces, naturals i antròpiques, algunes espècies es consideren en risc de desaparèixer. Amb la finalitat de protegir aquestes espècies i els seus hàbitats, el 2008 es va crear el Catàleg de la flora amenaçada, i a l'última revisió feta l'any 2015, s'han llistat 326 espècies amenaçades, 109 d'aquestes en perill d'extinció i 217 vulnerables.

El departament de Medi Ambient  i Sostenibilitat ha editat un calendari 2022 amb l’objectiu de difondre algunes de les espècies amenaçades, les seves distribucions al territori, curiositats i mesures de protecció per mitigar les amenaces. A cada espècie s'ha afegit un codi QR per poder accedir a la fitxa completa de l'espècie a la pàgina web de les espècies amenaçades.

El calendari de paret es pot descarregar en format per imprimir en aquest enllaç.


Per: Redacció

Foto: Cedida