MESTRÀLIA, 14a edició Fira de Lutiers. Campredó, 8, 9 i 10 de juliol.

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'AE Matxacuca guanya el campionat de Catalunya de curses per muntanya a La Cameta Coixa de Miravet

Un total de 14 equips van disputar el Campionat de Catalunya 2017 de curses per muntanya que organitzava la FEEC a la 9a Cursa La Cameta Coixa de Miravet. Eduard Hernández, actual campió de Catalunya, i Sheila Avilés van ser els guanyadors absoluts, en una jornada en la que es van reunir 600 persones entre les curses i la marxa.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, miravet, ribera ebre, terres ebre

Publicat el21/2/2017

La novena cursa La Cameta Coixa de Miravet (Ribera d’Ebre) que es va disputar el 19 de febrer, va ser una prova de molt nivell competitiu, ja que era la cursa triada per la FEEC per a disputar-se el Campionat de Catalunya de curses per muntanya del 2017 en la modalitat d’equips. Això implica que les entitats federades convoquin als millors corredors i corredores que habitualment es reparteixen en diferents curses arreu del territori. A més d’aquest Campionat, la de Miravet era la tercera prova del Circuit de les Terres de l’Ebre. Amb tot es van reunir 380 inscrits a les diferents modalitats de curses i 220 a la marxa, 600 persones en total corrent o caminant, pel castell templer, trinxeres de la Guerra Civil, bosc de ribera a la vora del riu Ebre, crestes i senders per les zones de la Talaia, les Mallades, les Blores i Covalta, entre altes.

Després de les curses per muntanya de Benifallet (Baix Ebre) i Pinell de Brai (Terra Alta) que van estar protagonitzades, meteorològicament parlant, per la pluja, a Miravet va dominar la boira matinera que va anar escampant a partir de mig matí, deixant un dia assolellat a l'hora del dinar final i l'entrega de premis a la plaça de l'Arenal. Com sempre, després de recollir el dorsal i la bossa del corredor a la plaça de l’Arenal on estava la línia d’arribada, calia pujar caminant o ja escalfant fins al castell, lloc de sortida de totes les modalitats de La Cameta Coixa.

Els corredors i corredores absoluts, sub 23, júnior i cadet van sortir alhora des del pati d'armes del Castell, després de l’obligada foto de grup, puntualment, a les 9.30, es donava el tret de sortida, amb força públic ja que els participants de la marxa estaven esperant el seu torn, junt a molts acompanyats que no es volien perdre els primers metres de les curses. Després de deixar el castell els absoluts i sub 23 tenien per endavant 21 Km i 1.300 metres de desnivell positiu, els júnior 19,5 Km i 1.050 metres de desnivell i els cadets tenien un recorregut de 11 Km i un desnivell positiu de 600 metres.

L’AE Matxacuca guanya el campionat de Catalunya de curses per muntanya a La Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Moment abans de la sortida de la 9a Cursa La Cameta Coixa de Miravet


En absoluts va dominar en tot moment Eduard Hernández (AE Matxacuca) actual campió de Catalunya de curses per muntanya, seguit per Mario Olmedo i ja a més distància anaven l'Èric Moya, Mikel Besora (AAEAET Borges Trail), Pere Aurell (Cameta Coixa), Mario Bonavista (Mur i Castell), Diego Arroyo (AE Matxcuca), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Lhoussain Abaghad (UEC Tortosa) i, l'actual líder del Circuit ebrenc, Lluisma Mas (BTT MontBike), entre altres. Entre els participants, un any més, estava Zaid Aid (Buff Team) que havia guanyat les 2 edicions de la Cameta Coixa però que enguany no venia al 100% per una petita lesió.

L’AE Matxacuca guanya el campionat de Catalunya de curses per muntanya a La Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Eduard Hernández, guanyador absolut de la 9a Cursa La Cameta Coixa


En dones, cal destacar l'alta participació amb 70 corredores, entre les que va destacar la Sheila Avilés (AE Matxacuca) que va dominar clarament la cursa, que va anar distanciant-se de les seves perseguidores a mesura que avançava la cursa. Les altres dones destacades, que van mantenir la posició pràcticament des del principi fins a creuar l'arc d'arribada, van ser la Montse Martínez (AAEAET Borges Trail), Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc) i Paloma Lobera (AE Matxacuca).

Els més ràpids en el tram de cronoescalada, de 2,4 Km i 300 metres de desnivell positiu, van ser Eduard Hernández (0:17:51) i Sheila Avilés (0:21:01). I l’altre premi, en forma de pernil i motxilla, que l’organització va deixar entre els quilòmetres 10 i 11, se’l van endur això sí, carregant-se a l’esquena fins a l’arribada, el Zaid Aid i la Giulia Portaluri.

Finalment el podi absolut masculí va estar format per Eduard Hernández de l'AE Matxacuca (1:51:40), acompanyat per Mario Olmedo del Buff Team (1:53:05) i en tercera posició Èric Moya de l'AE Matxacuca (1:56:19). En dones la guanyadora va ser Sheila Avilés de l'AE Matxacuca (2:09:47), en segona posició la Montse Martínez de l'AAEAET Borges Trail (2:24:35) i la tercera fou l'Ester Casajuana del Centre Excursionista Alliberadrealina (2:25:31).

L’AE Matxacuca guanya el campionat de Catalunya de curses per muntanya a La Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Podi absolut femení de la 9a Cursa La Cameta Coixa


Per equips l’Associació Esportiva Matxacuca de Santa Cristina d'Ara, va proclamar-se campió de Catalunya de curses per muntanya del 2017 amb 526 punts, revalidat la victòria aconseguida al 2016 també a Miravet, el segon equip fou l'AAEAET Borges Trail amb 435 punts i en tercera posició va quedar el Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer amb 302 punts.

1 AE Matxacuca   526
2 AAEAET Borges Trail 435
3 CE Pedala.cat Balaguer 302
4 AE Mountain Runners Berguedà     278
5 CM Monistrolenc 204
6 CE Aliberadrnalina 201
7 Club BTT Montbike 156
8 AE Muntanya Capellades 120
9 CEM La Cameta Coixa 96
10 CE Uecanoia 96
11 CE Pontsicà 80
12 AE La Picossa 50
13 CE Guissonenc 38
14 CUE Oblgats i Soferts 34

L’AE Matxacuca guanya el campionat de Catalunya de curses per muntanya a La Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L’AE Matxacuca celebrant el Campionat de Catalunya de curses per muntanya


La cursa sub 23, amb el mateix recorregut que la cursa absoluta, la van guanyar, en dones, l'Heura Pinyol de l'AE La Picossa (3:09:41) i, en homes, Abdelkadous Mouj Nia de l'AE Matxacuca (2:00:06).
La cursa júnior, sense participació de noies, la guanyar Juli Vilches del CM Monistrolenc (1:54:10).
La cursa cadet la van guanyar Jordi Vidal del Club Patxanguerus d'Alforja (1:06:48) i Aida Accensi de l'Atletisme Terres de l'Ebre (1:47:19).

La propera cursa del Circuit de les Terres de l'Ebre serà la 7a cursa de les Fonts de Xerta, el 12 de març. Aquesta cursa a més de ser puntuable al Circuit ebrenc, està dins de l'UT Les Fonts que es disputa en 3 etapes començant el divendres 10, amb la Nocturneta (23 Km i 350m+); el Trail (70 Km i 4.000m+) el dissabte 11 i la Cursa (27 K i 1.650m+).