Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Masdenverge acollirà l'edició 2021 de GastroEbre

Les jornades són el punt de trobada dels sectors gastronòmic i agroalimentari concretats en el territorin amb bons productes i una gastronomia amb personalitat, com són les Terres de l’Ebre

Etiquetes   vida activa, jornades, activitats, masdenverge, gastronomia, montsia, terres ebre, GastroEbre

Publicat el6/10/2021

Masdenverge acollirà l’edició 2021 de GastroEbre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


GastroEbre, el punt de trobada dels sectors gastronòmic i agroalimentari del territori ebrenc, se celebrarà enguany a Masdenverge. Serà el 24 i 25 d’octubre i el lloc concret d’aquest municipi del Montsià on es faran les jornades serà al Molí de Rosquilles.

GastroEbre està dedicada a la cuina i als productes de les Terres de l’Ebre i s’adreça a cuiners i restauradors, productors del sector agroalimentari, centres de recerca relacionats amb la gastronomia i l’alimentació, escoles d’hostaleria i cuina i mitjans de comunicació especialitzats en el sector agroalimentari.

Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, fou el municipi que va acollir la primera edició d’aquestes jornades, l’any 2018. La pandèmia de la covid va marcar l’edició 2020, celebrada a l’Ampolla, on la major part de sessions i ponències es van transmetre en línia. Així i tot, GastroEbre va tornar a ser un èxit en participació.

Noms destacats del panorama gastronòmic com Joan Roca, Carles Gaig, Nandu Jubany, Josep Roca, Jeroni Castell, Fran López, Christian Escribà, Vicent Guimerà, Teima Caballé, Víctor Torres, Iolanda Bustos, Albert Guzmán i Rafel Múria, entre altres, han format part del programa en les diferents edicions de GastroEbre. En els pròxims dies es faran públic els ponents i cuiners i el programa d’activitats d’enguany.


Lo Molí de Rosquilles

Lo Molí de Rosquilles és un antic molí d'oli del segle XVIII que vam restaurar l'any 1996, inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es troba situat a la part més antiga del poble, al cim del turó de Masdenverge. Aquest edifici és un molí de sang amb premsa de giny, on durant el segle XVIII s'hi duia a terme una de les antigues tècniques d'extracció de l'oli, ja que el municipi va ser un dels centres de producció del conreu de l'olivera més importants del país.

Amb la seua restauració es van recuperar d'una banda el patrimoni arquitectònic i de l'altra significatives tradicions locals, així doncs, s'ha convertit en una de les construccions més emblemàtiques de l'espai rural on es troba ubicat.


Per: Redacció

comparteix-ho