Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

En marxa la campanya de navegació de l'Ebre

L’IDECE l’any passat va registrar un 28% menys d’usuaris però la temporada es va escurçar de juny a novembre

Etiquetes   turisme, riu ebre, activitats al riu, terres ebre, campanya navegacio ebre

Publicat el1/4/2021

En marxa la campanya de navegació de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La campanya de navegació s'allargarà fins a l'1 de novembre de 2021


L'Institut pel Desenvolupament de les Comarques Ebrenques (IDECE) ha iniciat aquest dijous la campanya de navegació del riu Ebre, que s'allargarà fins a l'1 de novembre. El canal navegable està llest, net de macròfits i senyalitzat, s'ha obert la resclosa de l'assut de Xerta i s'han preparat els embarcadors i les barques de vigilància de caragol maçana i el musclo zebra. L'IDECE confia que la campanya serà bona si ho permet el cabal del riu i les restriccions per la covid. L'any passat hi va haver 10.000 usuaris menys que el 2019, però la campanya no va començar fins al juny, pel confinament i l'estat d'alarma. Les empreses que treballen en la navegació del riu "han fet un esforç modèlic" perquè els usuaris puguin navegar de forma segura.

Com ha explicat el director de l'IDECE, Albert Salvadó, les tres barques de suport, desinfecció i inspecció de l'IDECE s'encarreguen de revisar que a les embarcacions, quan surten de l'aigua o creuen la resclosa de l'assut de Xerta, no hi ha presència d'espècies invasores com el musclo zebra i sobretot que el caragol maçana, "per evitar que migri aigües amunt" de l'Ebre.

L'any passat es van registrar 27.250 usuaris al canal de navegació de l'Ebre, un 28% menys que en 2019, com també un 20% menys d'embarcacions. Les dades del 2020 es van veure condicionades per l'escurçament de la temporada. No es va poder navegar a Setmana Santa, i es va iniciar la campanya tímidament, molt avançat el mes de juny. Les dades es van recuperar durant els mesos d'agost, setembre i octubre, amb un "fort augment" d'embarcacions usuàries de la resclosa de Xerta (del 21%, del 38% i del 40%, respectivament). L'any passat tampoc es van poder fer les habituals activitats escolars de temporades anteriors, ni pesca esportiva, ni les grans piraguades com la que organitza anualment el mateix IDECE.

"Els mesos que es va poder navegar en les mateixes condicions va haver-hi un 17% més d'embarcacions al riu i aquestes previsions ens fan ser optimistes, i els llaguts i les empreses de lloguer de piragües estan sent modèliques pel que fa a l'adopció de mesures de seguretat i és una activitat a l'aire lliure que és candidata per gaudir-la amb tota la prevenció de cara a la covid", ha apuntat Salvadó. "Convido als visitants i els ebrencs a posar-se sobre la làmina d'aigua del riu Ebre que és una perspectiva excepcional", ha afegit.

La campanya arranca sense grans problemes de macròfits però amb el cabal del riu una mica baix. "Tots sabem que la regulació del cabal s'escapa de les possibilitats que tenim des del territori i esperem que puguem gaudir d'un cabal més adient per a la navegació", ha reclamat el director de l'IDECE.


Per: ACN

Foto: EbreActiu