Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Els mamífers i les aus, protagonistes dels cursos de tardor al Museu de les Terres de l’Ebre

Especialistes en animals carnívors i ornitologia oferiran classes teòriques i sortides de camp, al setembre i a l’octubre

Etiquetes   natura entorn, cursos, amposta, terres ebre

Publicat el14/9/2020

Els mamífers i les aus, protagonistes dels cursos de tardor al Museu de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar de geneta comuna


El Museu de les Terres de l’Ebre recupera els cursos sobre fauna amb formacions presencials sobre els mamífers carnívors, al setembre, i sobre la migració dels ocells, a l’octubre. La primera activitat, "Mamífers carnívors de Catalunya", que tindrà lloc el 26 i 27 de setembre, compta amb una durada de 20 hores i estarà dividit en una part teòrica i una pràctica, on es podran aprendre les principals característiques que defineixen la biologia i etologia d’aquests mamífers, al mateix temps que s’aprendrà a identificar les espècies presents als espais naturals de Catalunya.

Dins de la part pràctica del curs, s’explicaran les principals metodologies d’estudi i localització d’aquestes espècies, posant un especial èmfasi en els mètodes de seguiment de les seves poblacions com foto trampeig, aguaits o reconeixement de rastres. La formació, que s’inclou dins del cicle de cursos naturalistes que organitza la Institució Catalana d’Història Natural conjuntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre, anirà a càrrec de Diego Martínez i Àngel Such, tècnics de fauna i membres del Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya-Felis.

D’altra banda, el 3, 4, 17 i 18 d’octubre s’organitza "La migració dels ocells en profunditat", un curs on aprendre un dels aspectes més complicats i interessants de l’ornitologia. Durant les vuit hores teòriques i les quatre sortides de camp, l’ornitòleg i professor Abel Julien explicarà com els ocells sincronitzen els seus ritmes interns amb els de l’ambient, com s’origina evolutivament el comportament migratori o quina és la magnitud de la tragèdia de les massacres al Mediterrani, entre moltes altres coses. El curs s’organitza en col·laboració amb l’associació Aula i Natura.

Inscripcions

Les inscripcions del curs "Mamífers carnívors de Catalunya" es poden realitzar a través de l’ICHN al telèfon 933 248 582 o a ichn@iec.cat. A banda, per assistir a "La migració dels ocells en profunditat" es pot formalitzar la matrícula a la web www.aulainatura.cat, a través del telèfon 677 576 124 o a info@aulainatura.cat. Els dos cursos són de pagament. Podeu trobar més informació a la web del Museu de les Terres de l’Ebre. Per garantir la seguretat i la salut dels participants es respectarà el compliment de les normes sanitàries vigents en relació a la pandémia del covid-19 i serà obligatori l’ús de mascareta i el manteniment de les distàncies de seguretat.


Per: Redacció

Foto: Cedida