butlletí EbreActiu

CAT | ES


Zaid Ait Malek i Ragna Debats guanyen la 7a edició de la Cameta Coixa de Miravet

La cursa, amb un recorregut de 21 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1.400 metres va comptar amb la participació de 315 corredors, de les quals 41 eren dones, va començar a les 9.30 h des del pati d’armes del Castell de Miravet. Minuts després va començar la Marxa amb un recorregut de 10 quilòmetres i on van participar unes 200 persones.

Etiquetes   activitats outdoor, curses muntanya, trailrunning, marxes muntanya, ribera ebre, miravet, ragna debats, zaid ait malek

Publicat el24/2/2015

La primera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i quarta del Circuit Terres de l'Ebre es va celebrar aquest passat diumenge 22 de febrer amb la 7ª edició de la Cursa de Muntanya La Cameta Coixa de Miravet (la Ribera d'Ebre).

La cursa, amb un recorregut de 21 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1.400 metres va comptar amb la participació de 315 corredors, de les quals 41 eren dones, va començar a les 9.30 h des del pati d'armes del Castell de Miravet. Minuts després va començar la Marxa amb un recorregut de 10 quilòmetres i on van participar unes 200 persones.

En categoria absoluta masculina el més ràpid ha estat Zaid Ait Malek, corredor d'èlit a nivell mundial i gran atractiu de la cursa junt amb la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. Zaid va fer un temps d'1 hora, 51 minuts i segon, seguit de Cristòbal Adell amb 1 hora, 52 minuts i 30 segons, i Kiko Martí, de l'Associació Esportiva Diedre, amb 1 hora, 54 segons.

Pel que fa l'absoluta femenina, la més ràpida va ser la Ragna Debats del Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa – Ous Roig, l'entitat organitzadora de la prova, fent un temps, amb un temps de 2 hores, 31 minuts i 25 segons, per davant de Gemma Colomé del Centre Excursionista Refalgarí, que va completar el recorregut amb 2 hores, 32 minuts i 25 segons, i Judit Lamas, també del Centre Excursionista Refalgarí, amb 2 hores i 38 minuts.

La carrera júnior, amb un recorregut d'11 quilòmetres i un desnivell de 600 metres, se la va emportar Gerard Batet del Club UEC Anoia, amb 1 hora, 10 minuts i 49 segons, i Maria Beringues de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, amb 1 hora, 20 minuts i 07 segons.

La cursa transcorrer per camins i senders i passa per la Covalta, la cova Roja, baixa fins al camí de Sirga (GR99) a tocar del riu Ebre pel pas de Barrufemes des d'on enfila la pujada fins al punt més alt del recorregut conegut com La Talaia (340 m), un antic punt de vigilància àrab; passa per la zona de les Mallades, torna a baixar gairebé a tocar del riu (maset de Pino), torna a pujar fins al Castell des d'on baixa a Miravet pel nucli antic del poble, el Cap de la Vila, i finalitza a la plaça de l'Arenal.

Zaid Ait Malek i Ragna Debats guanyen la 7a edició de la Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Zaid Ait Malek i Ragna Debats guanyen la 7a edició de la Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Zaid Ait Malek i Ragna Debats guanyen la 7a edició de la Cameta Coixa de Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Classificacions de la 7a Cursa de Muntanya La Cameta Coixa de Miravet. (Font: FEEC)

comparteix-ho