Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Lo Pastisset de Benifallet celebra 10 anys corrent per Cardó amb 500 participants

La cursa per muntanya Lo Pastisset de Benifallet arribava enguany a la desena edició amb inscripcions tancades abans d’hora per haver arribar a les 500 places entre les curses trail, exprés, júnior i cadet i la marxa popular. Amb alguns canvis organitzatius pel vent, la cursa absoluta la van guanyar el Pere Aurell i la Ragna Debats, mentre que l’exprés la van guanyar Arnau Aranda i Fanny Barreda.

Etiquetes   curses muntanya, benifallet, baix ebre, terres ebre, circuitebre

Publicat el28/1/2019

Lo Pastisset, la cursa per muntanya de Benifallet arribava enguany a la desena edició i ho va fer amb novetats importants. A més d'encetar el 12è Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, va ser la primera prova en la que es va disputar la cursa exprés dins del Circuit de manera oficial, amb classificació i puntuacions pròpies. L'altra novetat va ser el recorregut de la cursa trail, la de més quilòmetres, amb una distància poc habitual a les curses de l'Ebre, amb 30,5 km i 1.950 metres de desnivell positiu acumulat.

Així, amb aquestes novetats i les ganes dels corredors i corredores del territori, i altres vinguts de fora de les Terres de l'Ebre, per començar una nova temporada, van portar a l'Associació Fent Sendera, organitzadora de Lo Pastisset, a tancar inscripcions abans del previst, en arribar a les 500 inscripcions entre totes les modalitats.

Tot estava apunt perquè el diumenge 27 de gener Benifallet (Baix Ebre) visqués un cop més, un gran esdeveniment de muntanya, amb només un convidat imprevist, però conegut al territori: el vent de mestral; que va obligar als organitzadors a canviar el lloc de sortida i arribada, de la pista descoberta a la vora de l'Ebre, al Casal.

Lo Pastisset de Benifallet celebra 10 anys corrent per Cardó amb 500 participants | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Els participants de la cursa trail van recórrer bona part de la serra de Cardó.


A les 9 en punt es donava la sortida als participants de la cursa trail, 15 minuts més tard als de l'exprés i júniors i a les 9:30 als cadets i la marxa. Tots els recorreguts van compartir 12 Km, 6 a l'inci i 6 del tram final, entre Benifallet i el mas de Floquer. Al mas de Floquer els de la cursa cadet (12,5 Km i 520 metres de desnivell positiu) i marxa ja retornaven cap al poble mentre que els de les curses Trail i Exprés van seguir 4 Km més junts fins al coll d'Ordre. En aquest punt els de la cursa Trail van estrenar un nou tram de sender que els portà fins a la zona de les ermites de la Serra de Cardó mentre que els de l'Exprés i júniors giraven cap a la dreta per enfilar el recorregut ja cap a la línia d'arribada, encara amb 10 Km per endavant fins a cobrir els 20 quilòmetres totals i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat. La cursa de 30 Km va seguir pel sender de roca Melera fins a sortir a la carretera de Cardó i pujar per les ermites de la Santíssima Trinitat i Sant Àngel, passant pel portell de Cosp, la cova Lluminosa, la Cassola del Diable per pujar al punt més alt de la Serra de Cardó, la Creu de Santos, des d'on gairebé tot era baixada fins a meta, passant abans per coll de Murtero, la Carrasca Dolça i el coll de Calces, on el recorreguts Trail i Exprés es retrobaven ja fins al final, per la bassa de Monclús, cova Culla, lo Costumà, camí de Fontelles, coll de Rixer fins entrar a Benifallet pel carrer de l'ermita.

Lo Pastisset de Benifallet celebra 10 anys corrent per Cardó amb 500 participants | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Pere Aurell, guanyador absolut de la 10a Cursa Lo Pastisset de Benifallet.


La cursa trail la va guanyar, en homes Pere Aurell (La Cameta Coixa - Merrel) amb un temps de 2:56:59, seguit per Jonatan Cuesta (La Cameta Coixa) amb 3:01:34 i Pol Vilà (CE L'Areny - EA Mont-roig) amb 3:04:47. En dones la guanyadora va ser la Ragna Debats (La Cameta Coixa - Merrel) amb 3:35:36, seguida per Íngrid Ruiz (AE Matxacuca) amb un temps de 3:46:00 i en tercera posició va entrar la Paula Espinach (La Cameta Coixa) amb 4:09:29.

El podi masculí de la cursa exprés va estar format per Arnau Aranda (Inverse Team) amb 1:49:49, Sergio Coll (independent) amb 1:49:52 i Carles Salesench (CE L'Areny) amb 1:51:49. El podi femení el van ocupar la Fanny Barreda (independent) amb 2:28:46, la Marta Gistas (Running Trail Alcañiz) amb 2:31:59 i la Yolanda Freixa (Running Trail Alcañiz) amb 2:40:11.

La cursa júnior, només amb participació masculina, la va guanyar Pau Lleixà (CE Refalgarí) amb 1:40:57, el segon va ser Josep M. Julve (AAEET – Borges Trail) amb 1:59:56 i tercer va ser Ramon Beltran (AE Alcanar) amb 2:11:29. En cadets el guanyador va ser Alexander Esteban (independent) amb 1:08:58, seguit per David Rubio (CA Gavà) amb 1:13:05 i Aleix Bajador (Atletisme Terres de l'Ebre) amb 1:13:34; en noies cadet el podi va estar format per Andrea Forés amb un temps de 2:01:27, Clara Pagà amb 2:01:27, i en tercera posició amb el mateix temps (2:03:05) Nerea Sanahuja i Natàlia Curto.

Un cop finalitzada Lo Pastisset, amb el Circuit ebrenc del 2019 ja posat en marxa, la següent cita serà el 10 de febrer, a Campredó (Baix Ebre), quan es disputarà la 10a cursa Les 2 Torres, també amb curses trail, exprés, júnior i cadet i marxa popular, a més del 12è canicròs de Campredó puntuable al Circuit de les Terres de l'Ebre 2018-2019 d'aquesta modalitat.