Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Llum verda a la transformació del Molí de l'Assut de Xerta en un equipament

L’Ajuntament vol expropiar l’antic molí renaixentista, en molt mal estat de conservació, per protegir-lo i donar-li un nou ús

Etiquetes   entorn, xerta, riu ebre, baix ebre, patrimoni

Publicat el13/2/2023

Llum verda a la transformació del Molí de l’Assut de Xerta en un equipament | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Molí de l'Assut de Xerta


La Comissió territorial d'urbanisme de les Terres de l'Ebre ha donat avui la darrera llum verda a la modificació del planejament municipal de Xerta per convertir l'antic Molí de l'Assut en equipament, un cop sigui expropiat.

La primera referència del molí data de l'any 1.457, quan la ciutat va promoure la seva construcció per facilitar la molta de gra als pobles de la rodalia, aprofitant la força del riu Ebre. Actualment, l'edifici és propietat de la Real Compañía de Canalizaciones y Riegos del Ebro, una societat mercantil inactiva almenys des de l'any 2000.

El conjunt, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), es troba en molt mal estat de conservació, agreujat per diversos esfondraments a la coberta, i l'Ajuntament vol expropiar-lo per rehabilitar-lo i donar-li ús.

Així, ha impulsat la modificació del seu planejament municipal per qualificar els terrenys on s'emplaça l'edifici del molí com a equipaments comunitaris, i el seu entorn immediat, com a sistema d'espais lliures.

La Comissió d'urbanisme ja havia aprovat definitivament aquesta modificació, però en va suspendre la seva entrada en vigor fins que l'Ajuntament presentés un text refós incorporant una sèrie de prescripcions i informes. Avui, la Comissió ha donat conformitat a aquest text refós.


Per: Redacció

Foto: Cedida Territori

comparteix-ho