suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Les llacunes del litoral de l’Ametlla de Mar recuperades, del tot, del temporal Glòria

El samaruc, l’espècie en perill d’extinció i introduïda a les llacunes caleres per la seva recuperació, ha pogut sobreviure i continuar la seva reproducció sense problemes

Etiquetes   natura entorn, ametlla de mar, terres ebre

Publicat el16/7/2020

Les llacunes del litoral de l’Ametlla de Mar recuperades, del tot, del temporal Glòria | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Després dels últims mostrejos realitzats pels tècnics del Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre, s'ha pogut comprovar que els nivells de salinitat de les llacunes i les espècies que hi habiten es troben, a hores d'ara, en bones condicions.

De fet, el samaruc, l'espècie en perill d'extinció i introduïda a les llacunes caleres per la seva recuperació, ha pogut sobreviure i continuar la seva reproducció sense problemes. La llacuna a on més es temia l'estat d'aquesta població, va ser la de l'Estany Tort, ja que va tenir una significant pèrdua de superfície i una gran aportació de matèria orgànica en descomposició.Tot i això i gràcies a les neteges de vàries entitats, s'ha pogut restablir la normalitat.

El samaruc també habita a les llacunes de l'Estany, Torrent del Pi i Santes Creus, en les quals s'ha treballat per la seva recuperació i la introducció de l'espècie.


Font: La Cala RTV

Foto: Cedida

comparteix-ho