suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Una llacuna al meandre de Riba-roja d'Ebre millorarà la diversitat d'espècies

L’actuació, que ha dut a terme la Reserva Natural de Sebes, servirà de transició entre els ecosistemes aquàtics i els terrestres millorant la diversitat d’espècies

Etiquetes   natura, entorn, reserva natural sebes, riba roja ebre, riu ebre, biodiversitat, flix, ribera ebre

Publicat el10/12/2020

Una llacuna al meandre de Riba-roja d’Ebre millorarà la diversitat d’espècies  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Un dels últims projectes de l’any que la Reserva Natural de Sebes ha dut a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha estat la creació d'una llacuna a una zona del meandre, un hàbitat que servirà de transició entre els ecosistemes aquàtics i els terrestres millorant la diversitat d’espècies.

L'espai del meandre de Riba-roja d'Ebre forma part dels riberals del riu Ebre entre Riba-roja d'Ebre i Flix. Està inclòs dintre del Catàleg de Zones Humides de Catalunya sota el nom de Sebes i Meandre de Riba-roja. Per tant, és la continuació natural de l'espai veí de la Reserva Natural de Sebes, i formen una mateixa unitat hidrogeomorfològica.

Degut a l'extensió i característiques d'aquest complex natural format pel meandre de Riba-roja d'Ebre i l'espai de Sebes, destaquen diverses comunitats vegetals d'interès i una gran diversitat faunística associada. En el cas del meandre de Riba-roja d'Ebre, prospeccions botàniques recents realitzades per un expert han delimitat un conjunt d'agrupacions vegetals que presenten un gran interès ecològic i de conservació.

L'actuació al menadre s'ha realitzat en el marc dels Ajuts als Espais Naturals Protegits Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya.


Per: Redacció

Foto: Reserva Natural de Sebes

comparteix-ho