Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


L’estratègia porta a Guillem Muñoz a la victòria

L’equip TBellés Canondale Gaes ha protagonitzat l’escapada del dia, aconseguint la victòria d’etapa gràcies a un atac conjunt. Josep Betalú manté el liderat després d’entrar en el grup amb la resta de favorits

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el30/4/2018

L’estratègia porta a Guillem Muñoz a la victòria | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... En aquesta etapa els ciclistes no han comptat amb assistència ni mecànica ni de fisioterapeuta


Segona i última etapa de muntanya a la Gaes Titan Desert by Garmin i primera secció de l’etapa marató, on els ciclistes havien de prendre la sortida amb tot el material necessari per passar la nit i no compten amb assistència ni mecànica ni de fisioterapeuta. Una nova etapa de més de 100 quilòmetres, 114 en concret, i amb més de 1.600 de desnivell, una dura prova per a les cames després de l’èpica etapa d’ahir.

De tota manera, el gran grup ha sortit amb ganes de rodar ràpid i ja al quilòmetre 14 s’han produït les primeres escapades, encara que aviat han estat neutralitzades pel gran grup. Les hostilitats no s’han quedat aquí i ràpidament s’ha produït el segon atac, en què Guillem Muñoz, Cristofer Bosque -de l’equip TBellés Canondale- i Francesc Freixer -Esteve-KH7- s’han separat del grup i han començat a prendre avantatge, una distància d’uns quatre minuts durant bona part de l’etapa. Després del pas del quart punt de control, Freixer s’ha despenjat de cap de carrera i el seu company Oriol Colomé ha connectat amb ell.

Guillem Muñoz ha aconseguit marxar en solitari en l’últim tram de la cursa, rodant a un ritme fortíssim que l’ha portat a creuar la meta en primer lloc, mentre que els dos membres de l’equip Esteve-KH7 arribaven a Cristofer Bosque i completaven el podi entrant en segona i tercera posició.

El grup perseguidor en el qual es trobava el líder Josep Betalú i en què també rodaven altres favorits com Robert Bou, Sebastià i Diego Tamayo, Moisés Dueñas, Ignacio Gili, el Triki Beltrán, José Luis Miranda i Bruno Rosa, va entrar a 7 minuts i 11 segons del campió de l’etapa. Betalú segueix sent el líder de la Gaes Titan Desert by Garmin, seguit de Guillem Muñoz a 4 minuts i 15 segons i de Moisés Dueñas, a 7 minuts i 40 segons.

Pel que fa a les noies, doblet de Ramona Gabriel (equip Garmin), que ha aconseguit de nou la victòria encara que aquesta vegada de forma molt més ajustada que fa a Anna Ramírez. Aquesta última començava l’etapa per davant, però abans de coronar el primer port Ramírez ja havia aconseguit contactar. Totes dues han pujat el port al mateix ritme i han rodat juntes fins al final. En l’esprint final ha estat Ramona la vencedora del duel per la victòria d’etapa. D’aquesta forma segueix mantenint el liderat amb la mateixa distància de 5 minuts i 28 segons.

Ramona Gabriel: "M’he trobat bé des de la sortida encara que tenia una mica de por que l’esforç d’ahir em passés factura, però no. He sortit en solitari, encara que aviat Anna Ramírez se m’ha unit. He imposat un ritme fort per intentar despenjar al primer port, però he comprovat que pujava amb mi i hem anat juntes ja fins al final. Avui és un dia diferent, ja que hem arribat al campament i no tenim assistència i ens hem d’espavilar una mica".


Font: TitanDesert.com

comparteix-ho