Port Nòmada. Senderisme, travesses, btt

CAT | ES


Les Jornades Europees del Patrimoni mostraran l'arquitectura rural de Sant Jordi

Aquest pròxim diumenge, 8 d’octubre, es realitzarà una visita a les construccions de pedra en sec d’aquest municipi del Baix Maestrat

Etiquetes   turisme, sant jordi, baix maestrat

Publicat el5/10/2017

Les Jornades Europees del Patrimoni mostraran l’arquitectura rural de Sant Jordi | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Construcció de pedra en sec


L’Ajuntament de Sant Jordi (Baix Maestrat) s’uneix un any més, i ja van quatre, a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, organitzades conjuntament per la Mancomunitat Taula del Sénia i les administracions locals. Aquesta vegada, com abans ja es va fer amb el patrimoni natural i l’industrial, es posarà en valor l’arquitectura rural de la localitat.

Així, diumenge que ve, dia 8 d’octubre, es visitaran les construccions en pedra en sec del terme municipal. El punt de trobada serà la plaça de l’Ajuntament a les 10 del matí i, des d’allí, s’ha previst el desplaçament en automòbils fins a les barraques dels Germans Barberá i l’ermita dels limítrofs. La ruta continuarà en Els Muntells, on està l’enclavament de l’ermita de Sant Jordi en la qual encara es conserven els antics safaretjos. Finalment, es conclourà el recorregut en el paratge natural del Bovalar per a visitar antics forns de calç, casetes de volta i altres elements del patrimoni etnològic local.

Els interessats a participar en l’activitat, poden inscriure’s i obtenir més informació en l’Ajuntament de Sant Jordi, en el telèfon 964 499 001 i a través de la pàgina web de la Taula del Sénia.