Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló celebren el desè aniversari

El proper dijous 4 d’octubre comencen les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló amb les Jornades del Pinxo, que enguany compten amb la participació de 18 bars, cafeteries i restaurants. Diumenge 7 d’octubre tindrà lloc la Demostració Gastronòmica, amb una gran varietat de plats elaborats amb polp i productes de la llotja

Etiquetes   productes km0, benicarlo, baix maestrat

Publicat el21/9/2018

Les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló celebren el desè aniversari | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Dijous 4 d'octubre es donarà el tret de sortida al desè aniversari de les Jornades del Polp a Caduf de Benicarló amb la mostra de pinxos mariners que tindrà lloc a partir de les 19.00 hores a la Plaça del Mercat. Així ho ha anunciat el regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, acompanyat d'Andrés Cornelles, representant de la penya l'Arjup, José Vicente Martínez, en representació dels bars i cafeteries i Gaspar López, com a representant dels restaurants que participen en les jornades. Així, des del 4 d'octubre fins el 4 de novembre, Benicarló es bolcarà en l'organització d'unes jornades que tenen com a objectiu potenciar un dels principals productes de la costa benicarlanda: el polp pescat a caduf, una modalitat de pesca que selecciona els millors exemplars i atorga al producte una major qualitat.

L'avantsala a les Jornades la protagonitzaran les Jornades del Pinxo del Polp a Caduf, que començaran dijous 4 d'octubre i s'allargaran fins al 15 d'octubre. La iniciativa ha tingut de nou una gran acollida entre els bars i cafeteries de la ciutat i comptarà amb 9 participants, que serviran pinxos elaborats amb el polp com a ingredient principal a un preu unitari de 2,50 euros.

Els establiments participants podran optar al premi al millor pinxo a través d'un concurs organitzat per la Penya l'Arjup amb l'objectiu de donar a conèixer el treball dels restauradors, d'incentivar la participació de la gent en les jornades i de generar activitat social. En definitiva, amb la intenció de fer més visibles aquestes jornades que es van consolidant en el panorama gastronòmic i festiu de Benicarló. A més a més, en aquestes s'espera incrementar les 250 racions servides l'any passat per la qual cosa s'elevaran les quantitats oferides.

El plat fort de les Jornades serà, com cada any, la Demostració Gastronòmica que tindrà lloc el diumenge 7 d'octubre en horari de matí davant de la Plaça Mestres del Temple. Els restauradors de Benicarló serviran autèntiques delícies gastronòmiques elaborades a base de peix fresc i receptes amb el polp com a producte principal. Aquestes s'allargaran fins el 4 de novembre als restaurants participants que han preparat un menú especial per a aquests dies. Com que s'espera superar les 900 racions servides respecte de l'any passat s'ha augmentat la quantitat de polp que es cuinarà als restaurants a 300 kilos.

El regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, ha afirmat que «Benicarló és un referent dins del món de la gastronomia i aquestes jornades ajuden a mantenir eixe estatus». A més, també ha volgut destacar que «aquesta es una festivitat que fa poble ja que es tracta de que tots aquells que ho desitgen puguen gaudir d'un dels nostres productes principals que els nostres pescadors pesquen i els restauradors benicarlandos preparen».

Consulteu aquí tots els detalls de les X Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló


Les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló celebren el desè aniversari | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

comparteix-ho