Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Lenta recuperació de la gavina corsa al delta de l'Ebre

La gavina corsa és una espècie gairebé endèmica de la Mediterrània, catalogada com a amenaçada (Vulnerable) en l’àmbit mundial

Etiquetes   natura, ocells, parc natural delta ebre, delta ebre, ornitologia, gavina corsa

Publicat el20/5/2021

Lenta recuperació de la gavina corsa al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de gavina corsa al Delta de l'Ebre


Tècnics del CSIC i del Parc Natural del Delta de l'Ebre han enllestit aquest mes de maig el cens de les colònies reproductores de gavina corsa (Ichthyaetus audouinii). S'han censat 2.341 parelles repartides entre la Punta de la Banya (2.319 parelles) i les antigues salines de Sant Antoni (22 parelles), el que suposa un lleuger increment d'unes 300 parelles en relació al mínim assolit el 2017.

Les dades són esperançadores i els tècnics esperen que sigue el canvi de la tendència descendent iniciada el 2006, moment en el que el delta de l'Ebre acollia 15.396 parelles i constituïa, de lluny, la colònia mundial més nombrosa.

La gavina corsa és una espècie gairebé endèmica de la Mediterrània, catalogada com a amenaçada (Vulnerable) en l'àmbit mundial.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu