Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Lacrima Olea Mil·lenari, de la Cooperativa de Godall, medalla d'argent al London IOOC 2020

L’oli, de qualitat Prèmium de la DOP Baix Ebre-Montsià, està produït a partir de les olives varietat Farga d’oliveres certificades mil·lenàries

Etiquetes   de la terra, OOVE, oli oliva, oliveres millenaries, godall, montsia, DOP BaixEbre Montsia, terres ebre

Publicat el16/7/2020

Lacrima Olea Mil·lenari, de la Cooperativa de Godall, medalla d’argent al London IOOC 2020 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’oli d’oliva Verge Extra "Lacrima Olea Mil·lenari", produït a partir de les olives varietat Farga d’oliveres certificades mil·lenàries, ha guanyat la medalla d’argent de l’edició del 2020 del prestigiós concurs London International Oil Competition (London IOOC 2020), celebrat a Londres, Gran Bretanya. La Cooperativa Agrícola de Godall és l’elaboradora i embotelladora d’aquesta gamma d’olis de qualitat Prèmium de la DOP Baix Ebre-Montsià.

El jurat del concurs internacional London IOOC 2020 està format per representants dels principals països productors d’oli sota l’organització de London Olive Oil Sommelier Certification. Aquests guardons representen un pas important per a la visibilitat de l’oli verge extra de qualitat Prèmium elaborat per la Cooperativa de Godall sota la marca "Lacrima Olea", una marca de recent creació, presentada al mercat el passat mes de març de 2020, i que es presentava per primer cop a un concurs internacional.

El premi és, a més, un reconeixement específic per als varietals inclosos en la DOP Baix Ebre-Montsià, i concretament a la varietat Farga, un oli molt aromàtic i untuós, provinent d’oliveres certificades com a més antigues de mil anys, avui dia protegides per una legislació específica i que la Cooperativa ha recuperat per a la producció.

La Cooperativa de Godall és una petita cooperativa de la comarca del Montsià, que agrupa un centenar de famílies. El Montsià és una comarca dedicada preferentment al cultiu de l’oli des de fa més de mil anys.

La Cooperativa produeix olis de les varietats autòctones DOP Baix Ebre-Montsià: Farga, Morruda i Sevillenca. Aromàtics i verds, especials per diferents tipus de maridatges. Per garantir una correcta traçabilitat dels seus productes, gestionen directament tots els procediments de cultiu, recol·lecció, producció i distribució. Sense intermediaris.

Els cultius són tradicionals. No intensius. Els arbres tenen el seu espai, són grans i, en alguns casos, com hem dit, mil·lenaris.

Més informació: www.lacrimaolea.com


Per: Redacció

Foto: EbreActiu