Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La verema d’enguany es preveu més quantiosa

S’espera que es començarà a veremar amb un endarreriment d’una a dues setmanes respecte de l’any 2017

Etiquetes   gastronomia km 0, productes km0, vi, terra alta, priorat, montsant

Publicat el10/8/2018

La verema d’enguany es preveu més quantiosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La verema d'aquest 2018 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d'origen, més quantiosa i amb un endarreriment entre una i dues setmanes respecte de la de l'any passat, cosa que suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, mitjans-finals d'agost o començaments de setembre, si no es repeteixen onades de calor durant les pròximes setmanes d'agost. Excepcionalment, pot ser que no tinguin una recuperació igual les vinyes que han patit una sequera severa en els darrers anys.

A la Terra Alta es preveu una collita superior a la de l'any passat i amb un inici de verema una setmana retardat segons la cooperativa Unió. La mateixa font valora que al Priorat es preveu que les collites recuperin les dates d'inici normals dels darrers anys, amb dues setmanes i 10 dies de retard respecte de l'any passat, respectivament, i una producció superior a la de l'any 2017.

Al Montsant, el CRDO Montsant estima un increment de la producció respecte de l'any passat fins a arribar a uns nivells pròxims a la mitjana. La pressió de malalties fúngiques no ha estat tan alta com en altres zones, tot i haver estat un any complicat. S'espera l'inici de la verema cap a primers de setembre; per tant, es retarda uns 10-15 dies respecte de la campanya anterior.