Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES


La Ruta del Tast mostrarà la creativitat gastronòmica dels establiments rapitencs

Tindrà lloc a la Ràpita del 7 al 10 de i del 14 al 17 de juny i participaran més de 40 establiments

Etiquetes   gastronomia km0, la rapita

Publicat el31/5/2018

La Ruta del Tast mostrarà la creativitat gastronòmica dels establiments rapitencs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Ruta del Tast se celebrarà durant dos caps de setmana llargs, entre els dies 7 i 10 i del 14 al 17 de juny 


Més de 40 establiments, entre bars, pastisseries i locals d'oci, participaran enguany en la Ruta del Tast de la Ràpita, que arriba a la desena edició. Seran dos caps de setmana llargs, entre els dies 7 i 10 de juny i del 14 al 17 de juny, per tant entre dijous i diumenge, quan es podran degustar les tapes, còctels i tastos dolços preparats especialment per a un dels esdeveniments en els que més s'involucren els empresaris rapitencs del sector.

Aquesta proposta gastronòmica pretén dinamitzar el municipi amb tapes típiques però innovadores, pensades per donar a conèixer la gastronomia, la pastisseria i la cocteleria rapitenca més creativa. Una manera d'encetar l'estiu convidant a sortir als locals i visitants.

“Portem deu edicions d'una ruta en la que es diposita la il·lusió i la creativitat d'una quarantena d'establiments del municipi, per tant és aquest l'esdeveniment que més empreses aglutina i que té l'efecte que busquem des del govern municipal, que és el de generar impactes positius per a que la Ràpita tingui dinamisme i marqui l'agenda de la temporada d'estiu al territori”, ha afirmat l'alcalde Josep Caparrós. En la roda de premsa de presentació de la ruta, celebrada a l'Espai Gastronòmic del Mercat Municipal, hi ha participat també Juan Josep Portero ‘Canjo' en nom dels bars; Manel Alacid en nom de les pastisseries i forns de pa, i Elena Queral en el dels locals d'oci.

Els preus de les tapes i els dolços es de 3 euros, i els dels còctels 4. Des del sector dels bars han destacat l'atracció que també el públic evidencia per esta “cuina en miniatura”, que resumeix tota una tradició a partir petits tastos que permeten degustar àpats variats de gust i presentació, i visitant diferents locals. També els pastissers han recordat que tot i que la Ràpita és molt coneguda per la cuina marinera, la pastisseria local tradicional té molt a dir pel seu nivell de qualitat i creativitat. Els locals d’oci han posat de relleu la bona organització que permet fer degustacions en franges diàries que van des de la tarda fins la matinada.

Així, els horaris per seguir la ruta són de 19 a 22.30 hores en el cas de les tapes, de 18 a 20 hores els dolços, i de nit, els còctels, de 23 a 01 hores. Durant els dos divendres de la ruta, el grup de teatre local Xip Xap farà petits esquetxos pels locals.

Els persones que facin les degustacions poden participar també en el sorteig, omplint les butlletes repartides pel poble, d'un Sopar degustació de Tapes per a dos persones votant a la "Millor Tapa"; una degustació de Còctel per a 2 persones votant al "Millor Còctel", o un berenar de Tast dolç per a dos persones votant al "Millor Tast dolç".

Tanmateix, l’Associació de L’Estació Nàutica La Ràpita-Delta de l’Ebre, convoca un concurs a Instagram amb motiu de la promoció de la Ruta del Tast. Les etiquetes que es poden utilitzar #rutatdeltast2018 i #enlarapita i publicant una foto de la degustació gastronòmica. Els participants poden guanyar una activitat nàutica. La resolució d'ambdós premis serà el dia 28 de juny a l’Espai Gastronòmic del Mercat. L’Estació Nàutica també oferta Packs de Gastro-Natura per als visitants, que inclouen allotjament, activitats de bici, caiac o paddle surf i degustacions.