Deltaic, turisme responsable i sostenible al Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre participa a la Xina en un fòrum internacional sobre grans rius

La RdB de les Terres de l’Ebre ha aprofitat aquest fòrum internacional per posar de manifest els reptes de futur que ha de fer front l’Ebre i en especial el seu Delta

Etiquetes   patrimoni, riu ebre, reserva bioesfera

Publicat el31/10/2018

La Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre participa a la Xina en un fòrum internacional sobre grans rius | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Del 28 al 30 d'octubre s'ha celebrat el «2018 Great Rivers Forum» a Wuhan (província de Hubei, Xina). Aquest fòrum, vol ser un punt de trobada dels grans rius, a més d'un espai d'intercanvi d'experiències amb un objectiu comú, aplicar solucions sostenibles als importants reptes que afronten els rius.

Han participat experts i científics d'arreu del mon, així com representants de figures de la UNESCO, com Patrimoni de la Humanitat (WH), Reserves de la Biosfera (MaB), Ciutats Creatives (UCCN) i la Xarxa Global de Museus d'Aigua (GNWM). En concret, 65 ponents de 30 països, a més d'un amplia representació de totes les províncies de Xina i les màximes autoritats locals de Wuhan. De l'estat espanyol el riu convidat ha estat l'Ebre, amb la participació de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre.

Les experiències aportades pels ponents visitants han girat a l'entorn dels grans reptes que afronten els rius, entenent els rius com a ‘patrimoni líquid' i bressol de les grans civilitzacions.

En aquest sentit, s'han presentat experiències dels rius Yangtze, Mekong, Ganges, Nil, Volga, Danubi, Brahmaputra, Dordogne, Guadiana, Tomebamba, etc. Molts d'aquests rius, amb independència de la seva escala, s'enfronten a problemes similars com la falta de sediments, la manca de qualitat de l'aigua, la pèrdua de biodiversitat i en general l'increment de l'estrès dels ecosistemes fluvials com a causa d'un desenvolupament caòtic i que no ha integrat els requeriments naturals i culturals de les conques hidrogràfiques, des d'un punta de vista integral i holístic.

La RdB de les Terres de l'Ebre ha aprofitat aquest fòrum internacional per posar de manifest els reptes de futur que ha de fer front l'Ebre i en especial el seu Delta, reivindicant l'evolució i el paper estratègic i transversal dels moviments socials (PDE i Campanya Sediments) com a catalitzadors i impulsors d'una forta identitat de pertinença al territori, que ha vertebrat una consciencia col·lectiva que ha reconnectat la població amb el riu Ebre.

El Great Rivers Forum ha finalitzat amb una cerimònia de lliurament de les aigües dels diferents rius presents al congrés i formarà part d'una exposició al Museu de la Civilització de Changjiang, on l'aigua de l'Ebre estarà present.


Foto: Cedida