Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


La Ràpita programa el doble d'activitats per viure Orígens 2018

Del 12 al 14 d’octubre, el municipi sondejarà les seues tradicions i cultura amb una vuitantena de propostes

Etiquetes   turisme, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el26/9/2018

La Ràpita programa el doble d’activitats per viure Orígens 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació del programa va anar a càrrec de l'alcalde i el regidor d'Identitat de la Ràpita 


Gairebé vuitanta activitats composaran la segona edició d'Orígens, que tindrà lloc a la Ràpita del 12 al 14 d'octubre. Són pràcticament el doble que l'any passat, mentre creix també el nombre d'entitats locals involucrades per arribar a la trentena. Aquestes dades quantitatives, i també la qualitat dels actes programats, reforçant també l'apartat musical amb actuacions destacades com les de Pep Gimeno Botifarra o un espectacle de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, auguren un increment de la participació i de la repercussió d'Orígens 2018.

L'alcalde Josep Caparrós i el regidor d'Identitat Rafa Balagué han posat avui en marxa el compte enrere amb la presentació de les novetats del programa d'actes que aconseguirà recrear la vida pagesa i marinera del poble de la Ràpita a principis del segle XX. Un batec de tres dies durant els quals el municipi se submergirà en les tradicions i la cultura local de fa un segle des dels vessants que conformen la seua societat tradicional, la marinera i la pagesa, amb artesania, gastronomia, mercat, concursos, tallers, comerç, actuacions teatrals i musicals.

Ja es comença a notar en l'ambient que la ciutadania rapitenca té ganes de viure una nova edició d'una proposta que ha fet seua des del primer moment, i aquesta empenta, la dels organitzadors i voluntaris, i la del gruix del veïnat, permet que en només dos edicions es faci un salt quantitatiu molt important pel que fa a les activitats”, ha destacat l'alcalde, Josep Caparrós.

L'alcalde també ha explicat que les modistes del poble tenen molta feina aquests dies per atendre els encàrrecs de vestimenta, la qual cosa fa preveure un augment de la gent que es vestirà com ho feien els seus avantpassats. Així mateix ha informat que enguany hi haurà una ciutat convidada que serà Amposta.

Per la seua banda, el regidor d'Identitat, Rafa Balagué, ha desgranat algunes de les novetats incloses en el programa. D'una banda, pel que fa referència a la vida marinera, s'ha confirmat l'estada de les embarcacions Santa Eulàlia i Sant Ramon, a bord de les quals es produiran activitats diverses i també estaran obertes per ser visitades. També hi haurà una regata de muletes o l'arribada d'embarcacions de vela llatina des de l'Ametlla de Mar, Cambrils i el propi port de la Ràpita. Continuaran actes molt populars l'any passat, com l'arribada de peix i subhasta.

En el sector de la pagesia, novetats destacades seran la integració del món de la ramaderia, amb un espectacle d'una hora, i també que a l'antic ‘Matadero' es reproduirà un mas de la zona amb la fauna domèstica.

El cartell d'espectacles musicals és molt destacat, i inclou el concert de la Banda de l'Agrupació Musical Rapitenca amb Pep Gimeno ‘Botifarra'; un espectacle dels Quicos, que també musicaran cançons tradicionals recopilades per a l'ocasió; un ball d'envelat, amb professors de l'Agrupació; cant de rondalles, amb notable presència de dones cantadores; i espectacles literaris, musicals i itinerants amb Pili Cugat, Juanito Aragonés o Jesús Pescador, entre altres.

Per incentivar la participació ciutadana s'han programat concursos ben diversos, com ara de balcons i façanes, d'aparadors, de vestits d'època, de forçuts, de morra o un campionat de bac. No pot faltar la gastronomia en qualsevol esdeveniment popular de la Ràpita, i per això s'obriran nou tavernes d'entitats, els restaurants faran de nou menús especials amb cuina tradicional i els bars també elaboraran tapes populars per a l'ocasió.

A banda, s'obrirà mercat amb 14 paradetes de productes de quilòmetre zero i artesania, jocs tradicionals, teatre amb la companyia Xip Xap, escenes itinerants de teatre, tallers, exposicions, homenatge a tots els centenaris, demostracions d'oficis antics i nombroses propostes més per incrementar.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics - caravanning / Els Muntells - delta de l’Ebre


Fotos LaRapita.cat

comparteix-ho