Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Ràpita es presenta com a destinació base de xàrters al Saló Nàutic de Barcelona

Allà mateix s’ha presentat la guia nàutica, que ja es pot consultar a la nova web de DeltaEbrePort

Etiquetes   turisme, sant carles de la rapita, delta ebre

Publicat el15/10/2018

La Ràpita es presenta com a destinació base de xàrters al Saló Nàutic de Barcelona | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La Ràpita, sota el paraigua de Delta Ebre Port, s'ha presentat com a destinació base de xàrters nàutics al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, celebrat aquest passat cap de setmana a la ciutat comtal. Allà mateix s'ha presentat la guia nàutica, que ja es pot consultar a la nova web de DeltaEbrePort.

El sector nàutic és un peça clau per al turisme de la costa catalana. És per això que Delta Ebre Port hi ha apostat de nou per fer una acció promocional en la que la Ràpita té un paper central. L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i l'adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Albert Folch, entre d'altres directius, han presentat la nova destinació d'embarcacions de lloguer o xàrters nàutics i els ports ebrencs que desenvolupen aquesta activitat davant la indústria nàutica, a l'estand que de la Generalitat de Catalunya dins del Saló Nàutic Internacional de Barcelona.

L'alcalde rapitenc, Josep Caparrós, ha destacat en aquest acte que “La Ràpita, tenint en compte les singularitats i potencialitats com a vila marinera amb una ubicació privilegiada, per la proximitat a les Illes Balears i al delta, i pel fet que som el port amb més amarradors esportius del litoral tarragoní, es converteix en el port base de referència del sud Catalunya.”

L'acció promocional de Delta Ebre Port forma part d'una estratègia global per obrir-se camí en la indústria dels xàrters, amb una incidència directa als ports ebrencs i la destinació turística.

El port de Sant Carles de Ràpita lidera el sector nàutic de la costa de Tarragona, ja que entre Marina Sant Carles i el Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita disposen de 1.800 amarradors esportius i de nàutica popular, motiu pel qual s'ha convertit en el port base de l'activitat de lloguer d'embarcacions d'esbarjo.

El port de la Ràpita és el punt de sortida de dues rutes, la nord que passa pels ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat, i la sud que va del port de les Cases d'Alcanar fins a ports i destinacions de Castelló com ara, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, las Fuentes i les Illes Columbretes. La proximitat de la costa ebrenca a les Illes Balears que és la destinació més escollida pels navegants d'embarcacions de lloguer, podrà establir rutes alternatives entre aquests ports i l'arxipèlag balear. De fet, des de fa dos temporades ja hi ha una empresa que opera amb la Ràpita com a base.


Guia nàutica

Els representants de Delta Ebre Port han presentat una Guia nàutica per informar els navegants que vinguin amb els xàrters. La Guia conté un mapa de situació, les distàncies entre els ports, els itineraris, activitats culturals i d'oci i referències gastronòmiques, entre d'altres. S'ha obert una secció al www.deltaebreport.com per poder-la consultar i descarregar.

L'elaboració d'aquesta Guia s'emmarca entre les línies estratègiques de l'acord institucional signat al novembre de 2016 entre les institucions que conformen la marca Delta Ebre Port.

Delta Ebre Port és la unió de diverses institucions amb el suport d'empreses privades per a la promoció de les Terres de l'Ebre a la indústria de creuers i a la indústria del sector nàutic, per promoure els ports ebrencs i la destinació turística en el sector del xàrter. Les institucions compromeses sota el paraigua d'aquesta marca són les següents: Ports de la Generalitat; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l'Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa.


Foto: LaRapita.cat