Festes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

CAT | ES


La Rąpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arrņs

Tindrą lloc el dissabte 8 de setembre, organitzada per la Fundació Plegadis amb col·laboració de l’Ajuntament de La Rąpita i la Cambra Arrossera del Montsią

Etiquetes   turisme, arros, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el4/9/2018

La Rąpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arrņs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Rąpita acollirą aquest proper dissabte 8 de setembre la primera Festa de la Sega al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arrņs de la Fundació Plegadis, entitat organitzadora amb el suport de l'Ajuntament rapitenc i la Cambra Arrossera del Montsią. Es tracta d'una activitat molt arrelada al territori, que pretén rememorar la metodologia tradicional de la sega de l'arrņs, tķpica del Delta de l'Ebre.

La primera Festa de la Sega de l'Arrņs de La Rąpita s'iniciarą a partir de les 9 del matķ, d'aquest dissabte 8 de setembre, i s'allargarą fins a les 13.30 hores. L'esdeveniment és obert a tothom i a tot tipus de pśblic, tot i que estą molt focalitzat en les activitats lśdiques en famķlia.

La jornada oferirą un gran ventall d'activitats, aixķ com una primera part experimental basada en la sega de l'arrņs, al voltant de la Fundació Plegadis, i una segona part d'activitats ambientals, tals com l'anellament cientķfic d'ocells, seguiment de les tortugues d'estany alliberades durant la I Festa de la Plantada de l'Arrņs, observació de les “Mifes” i, també, la prąctica de jocs tradicionals.

Tota la celebració d'aquesta primera Festa de la Sega de l'Arrņs es viurą al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arrņs, un espai creat per part de la Fundació Plegadis, amb el ferm objectiu de vetllar per una preservació adequada d'aquesta tasca agrņnoma, tan vinculada al territori, fomentar la seva prąctica tradicional, coneixements i divulgació cultural.

L'entrada és gratuļta per a tothom i podeu confirmar la vostra assistčncia a través de l'esdeveniment creat al Facebook oficial de la Fundació Plegadis.


La Rąpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arrņs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho