Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La Ràpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arròs

Tindrà lloc el dissabte 8 de setembre, organitzada per la Fundació Plegadis amb col·laboració de l’Ajuntament de La Ràpita i la Cambra Arrossera del Montsià

Etiquetes   turisme, arros, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el4/9/2018

La Ràpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Ràpita acollirà aquest proper dissabte 8 de setembre la primera Festa de la Sega al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arròs de la Fundació Plegadis, entitat organitzadora amb el suport de l'Ajuntament rapitenc i la Cambra Arrossera del Montsià. Es tracta d'una activitat molt arrelada al territori, que pretén rememorar la metodologia tradicional de la sega de l'arròs, típica del Delta de l'Ebre.

La primera Festa de la Sega de l'Arròs de La Ràpita s'iniciarà a partir de les 9 del matí, d'aquest dissabte 8 de setembre, i s'allargarà fins a les 13.30 hores. L'esdeveniment és obert a tothom i a tot tipus de públic, tot i que està molt focalitzat en les activitats lúdiques en família.

La jornada oferirà un gran ventall d'activitats, així com una primera part experimental basada en la sega de l'arròs, al voltant de la Fundació Plegadis, i una segona part d'activitats ambientals, tals com l'anellament científic d'ocells, seguiment de les tortugues d'estany alliberades durant la I Festa de la Plantada de l'Arròs, observació de les “Mifes” i, també, la pràctica de jocs tradicionals.

Tota la celebració d'aquesta primera Festa de la Sega de l'Arròs es viurà al Centre d'Interpretació del Cultiu de l'Arròs, un espai creat per part de la Fundació Plegadis, amb el ferm objectiu de vetllar per una preservació adequada d'aquesta tasca agrònoma, tan vinculada al territori, fomentar la seva pràctica tradicional, coneixements i divulgació cultural.

L'entrada és gratuïta per a tothom i podeu confirmar la vostra assistència a través de l'esdeveniment creat al Facebook oficial de la Fundació Plegadis.


La Ràpita celebra la I Festa de la Sega al Centre d’Interpretació del Cultiu de l’Arròs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...