Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Ràpita, a punt de reviure els Orígens amb més de 40 activitats programades durant el cap de setmana

Avui divendres s’inaugura la primera edició d’un esdeveniment que reivindica les arrels rapitenques i el paper històric del barri del Xicago

Etiquetes   Turisme, La Rapita, Delta Ebre

Publicat el13/10/2017

La Ràpita, a punt de reviure els Orígens amb més de 40 activitats programades durant el cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La inauguració d'Orígens tindrà lloc avui a les set de la tarda


Orígens obre avui les portes a un cap de setmana amb més de quaranta activitats que proposaran un viatge en el temps a la Ràpita de principis de segle XX. La regidoria d'Identitat organitza aquest esdeveniment que servirà per reivindicar el barri del Xicago, els carrers del qual es vestiran per a l'ocasió amb tavernes, parades de productes de mercat i artesania. 

Aquest esdeveniment busca fer una mirada a les nostres arrels, recuperar i potencial el barri del Xicago i lluïr les nostres tradicions, recuperant la memòria per reforçar la nostra identitat, i això s'està aconseguint amb la implicació de tota la població, un factor que des del principi ha estat el nostre objectiu, que la gent es fes seu aquest projecte”, ha assegurat l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

La regidoria d'Identitat, amb Rafa Balagué al capdavant, en estreta col·laboració amb el director tècnic d'Orígens, l'historiador Toni Cartes, han coordinat un intens programa d'actes “que retornarà la vida al barri del Xicago com si ens traslladéssim cent anys enrere”, ha afirmat el regidor.

La Ràpita, a punt de reviure els Orígens amb més de 40 activitats programades durant el cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...La inauguració d'Orígens tindrà lloc avui a les set de la tarda, amb una entrada de carros carregats d'arròs i l'actuació de la rondalla rapitenca. A tres quarts de vuit es presentarà la publicació ‘Quadern 1, la nostra mar', a l'escenari ubicat al carrer Sant Rafel, i seguidament la rondalla rapitenca continuarà enversant pels carris del Xicago. A les deu de la nit, l'escenari acollirà una petita representació teatral a càrrec del grup de teatre Xip Xap, que a través de vuit microescenes i la lectura de poemes i fragments narratius intentarà evocar alguns dels paisatges mariners i pagesos de fa més de cent anys. Una gimcana fotogràfica, un espectacle de ball a càrrec de Jas Dansa i l'espectacle Aiguabarreig, de Fabio Vega, serviran per tancar aquesta primera jornada d'Orígens.

Demà dissabte el barri del Xicago s'aixecarà a les nou del matí a toc de tabal i dolçaina, i a partir d'aquí l'activitat serà contínua: mercat de productes de km0, entrada de mansos, birles, cançons i jocs tradicionals, concurs de suquet de peix, ‘buti', jota, una xocolatada popular o el concert de ballables de l'Agrupació Musical Rapitenca són algunes de les sorpreses que amaga el primer programa d'Orígens.

Les activitats seguiran diumenge amb tallers de jota i de joguets infantils, el concurs de forçuts, la cercavila de gegants i capgrossos o l'actuació d'Equus, autors de la cançó ‘Lo barri del Xicago'. A les set del vespre de diumenge es donarà per finalitzada aquesta primera edició d'Orígens, a la qual també s'hi ha sumat -entre d'altres entitats i associacions rapitenques- el col·lectiu de cuina, la Unió de Comerç Rapitenc i l'Institut els Alfacs. Així, per exemple, alguns restaurants i bars del municipi ofereixen menús especials i tapes, que juntament amb el programa, es poden consultar al web viulosorigens.cat.