Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/9/2022#) AND (caducitat>=#8/9/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La finca del Violí torna a ser una zona humida

Gràcies a un projecte Life ha recuperat més de 200 hectàrees d’aiguamolls

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre, sant jaume enveja

Publicat el3/4/2018

La finca del Violí torna a ser una zona humida | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'actuació ha suposat una inversió de 3 milions d'euros


Aquest passat dissabte 17 de març es va inaugurar i obrir a les visites del públic la finca del Violí a l'Alfacada, al terme municipal de Sant Jaume d'Enveja.

Després de vuit anys d'estudis i treballs, s'han recuperat 200 hectàrees d'aiguamolls i la creació de 62 de noves a l'entorn de les llacunes litorals de la Tancada i l'Alfacada, al delta de l'Ebre.

El projecte naixia l'agost de 2010, quan la Comissió Europea concedia una subvenció per a la realització del projecte LIFE+ DELTA-LAGOON Restauració i gestió de l'hàbitat de dues llacunes costaneres al Delta de l'Ebre: l'Alfacada i la Tancada. Coordinat per l'IRTA, la recuperació dels espais naturals ha suposat una inversió de 3 milions d'euros, dels quals la meitat han anat a càrrec de fons europeus i, l'altra, de la Generalitat de Catalunya.

L'actuació ha consistit en el desmantellament i recuperació de les antigues salines de Sant Antoni i de les línies elèctriques que la creuaven, així com l'habilitació de camins per fer visitable la zona, un mirador i zones d'observació d'ocells.

Les noves àrees permetran garantir millor la protecció de la biodiversitat del Delta però, al mateix temps, poden suposar un element de dinamització turística sostenible i aportar valor afegit al territori. Ara queda pendent la instal·lació d'una recepció per a visitants, un centre d'interpretació i serveis.