butlletí EbreActiu

CAT | ES


La Feec inaugura el nou refugi de La Morera de Montsant

És el primer refugi en sòl urbà de Catalunya

Etiquetes   esports, serra montsant, morera montsant

Publicat el10/9/2018

La Feec inaugura el nou refugi de La Morera de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest passat diumenge 9 de setembre, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha inaugurat el nou refugi de La Morera de Montsant, situat al ben mig del poble. Excursionisme, senderisme i escalada són les activitats de muntanya estrella que podran practicar els usuaris del refugi. Sense oblidar el ric patrimoni cultural i enològic de la zona, al cor del Priorat.

Els encarregats d'inaugurar el nou refugi han estat president de la FEEC, Jordi Merino, el president de la UFEC, Gerard Esteva, el Secretari General d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras i el delegat de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Òscar Peris.


Primer refugi en sòl urbà del país

El refugi de La Morera de Montsant serà el primer en sòl urbà del país i la FEEC suma així el seu catorzè refugi guardat, d'un total de 21. L'edifici consta de tres plantes i té un total de 6 habitacions que poden allotjar fins a 34 persones.

En la reforma de l'equipament s'ha habilitat l'edifici seguint uns paràmetres diferents als d'un refugi aïllat, apostant per la comoditat de l'usuari. També s'incentivarà la pernocta de famílies i grups d'amics, amb habitacions amb poques places. Una instal·lació moderna i a l'alçada de les exigències dels usuaris del segle XXI. El projecte ha anat a càrrec de l'estudi d'arquitectura Fontdevila-Casajuana.

Amb el refugi de La Morera de Montsant, ja són dos els equipaments de la FEEC a les comarques tarragonines, juntament amb el de Font Ferrera, situat al massís dels Ports. Es preveu que el refugi obre les seves portes a tots els usuaris en els primers dies d'octubre.


Font FEEC
Foto PN Serra de Montsant

comparteix-ho