Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La fatbike d'Ignacio Gili fa història a la tercera etapa

L’argentí i el líder Josep Betalú protagonitzen una escapada de 55 quilòmetres i arriben junts a la meta. Anna Ramírez guanya la seva primera etapa en aquesta edició i Ramona Gabriel creua la meta en el mateix grup

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el1/5/2018

La fatbike d’Ignacio Gili fa història a la tercera etapa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Una fatbike, sí, una bicicleta de roda ampla, s’ha imposat en la segona part de l’etapa marató, la qual ha suposat tercera jornada de l’edició de 2018 de la Gaes Titan Desert by Garmin. I ho ha fet amb Ignacio Ariel Gili com a protagonista. L’argentí, que havia aconseguit dues segones posicions l’any passat i acabat en tercer lloc en l’edició anterior, ha sumat la seva primera victòria en el desert marroquí. Després dues primeres etapes en les que la muntanya havia estat protagonista, avui els ciclistes han recorregut grans extensions per pistes de sorra. A més, aquests han començat a rodar després d’haver dormit al desert i sense haver pogut rebre assistència el dia anterior.

Després d’algunes escaramusses que finalment no han tingut transcendència en l’etapa, un pas de sorra ha pres protagonisme. Ha estat cap a meitat d’etapa el moment en què Ignacio Ariel Gili i Josep Betalú han atestat un cop al grup que ha resultat definitiu. Els dos s’han escapat i veien com el seu fort ritme no podia ser igualat pel grup perseguidor. D’aquesta manera, al quilòmetre 70 comptaven amb 45 segons d’avantatge i minut i mig al quilòmetre 80. L’avantatge s’ha estabilitzat en uns dos minuts respecte al grup perseguidor en el qual anaven Guillem Muñoz, Moisés Dueñas, Toni Bou, Julen Zubero, Sebastián Tamayo, Oriol Colomé, Manuel L’Triki Beltrán i Ramón Sagués.

El cop definitiu ha tingut lloc en els últims 20 quilòmetres. Josep Betalú s’ha posat a tirar conscient de l’oportunitat d’augmentar la seva distància a la general. Al quilòmetre 110 l’avantatge era de tres minuts i mig i en arribar a meta ha estat de 5’32. La victòria no l’han disputat. Després una abraçada de complicitat a 50 metres de meta, Gili ha creuat la meta en primera posició.

Pel que fa a les noies, l’etapa s’ha resolt de forma molt similar a la d’ahir. Començava Ramona Gabriel com a primera dona i Anna Ramírez es quedava despenjada. Però després d’una gran tasca d’equip, amb Melcior Mauri tirant del grup, han connectat a meitat d’etapa. A partir d’aquí han compartit grup fins al final. A la recta d’arribada Ramírez ha revertit el resultat d’ahir i, aquest cop sí, ha sumat la seva primera victòria en aquest 2018.

Ignacio Ariel Gili: "L’any passat vaig tenir un accident greu a Espanya en què em vaig trencar la ròtula i vaig estar d’estar aturat durant un temps. He estat 3 mesos fora de casa preparant aquesta cursa i ha estat una lluita constant poder arribar aquí, així que estic molt content per aquest triomf. Vull dedicar els bessons, als meus fills, que són molt especials per a mi. També a la meva dona i a tota la meva família que em volen molt i em segueixen a tot arreu. Molt agraït de la vida que porto. Vinc amb una fatbike arran de la lesió de l’any passat. No puc córrer molt a peu i vaig decidir a últim moment venir amb la fatbike per evitar baixar-me d’ella en les dunes, ja que amb les fatbike podem evitar baixar-nos tan sovint, encara que requereix un entrenament més dur".

Anna Ramírez: "Ha costat, però finalment hem aconseguit una victòria d’etapa en aquesta Titan. Vaig trobant-me millor cada dia. Al principi m’ha costat molt trobar el meu ritme però després, a poc a poc, al costat d’un company d’equip he anat trobant el meu ritme, he agafat a altres noies i he arribat a Ramona, amb la qual he arribat a meta. Ens hem ajuntat aproximadament després de la EH2, a meitat de carrera, i de moment anava bé. Hem recuperat una mica més de 3 minuts des del EH2. Afronto aquesta segona part de la prova amb ganes, m’he trobat força bé, vaig llegint bastant bé el terreny i a veure si per les dunes vaig agafant bé les traçades".


Font: TitanDesert.com

comparteix-ho