Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Gastronomia | La DO Montsant promocionarà els seus vins a Hamburg

Serà aquest pròxim dilluns 5 de febrer en un acte dirigit a professionals del sector del vi. Durant el primer semestre de 2018 la DO Montsant viatjarà al Japó, Suïssa i Alemanya

Etiquetes   gastronomia, enologia, montsant

Publicat el31/1/2018

lGastronomia | La DO Montsant promocionarà els seus vins a Hamburg | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Durant el primer semestre de 2018 portarà la DO Montsant viatjarà al Japó, Suïssa i Alemanya


La Denominació d'Origen Montsant comença l'any amb una agenda internacional que la portarà fins al Japó, Suïssa o Alemanya durant el primer semestre del 2018. El primer d'aquests viatges tindrà lloc el proper dilluns 5 de febrer, quan la DO Montsant es traslladarà fins a Hamburg per presentar els seus vins en un acte dirigit a professionals del sector del vi, així com a prescriptors i premsa especialitzada.

Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca i els vins Montsant més enllà de les nostres fronteres. I és que l'exportació representa el 30% de les vendes de la DO segons dades de l'informe corresponent al 2016. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d'exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 360.000 ampolles l'any 2016.

La missió comercial, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions de Catalunya a Berlin en el marc del programa Catalan Wines d'ACCIÓ, comptarà amb la participació d'11 dels cellers que conformen la DO Montsant: Acústic Celler, Celler Cal Bessó, Celler Capçanes, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l'Abundància, Celler Masroig, Celler Pascona, Cellers Sant Rafel, Celler Vendrell Rived, Vinyes d'En Gabriel i Vinyes Domènech.

L'acte, que se celebrarà a l'Internationales Maritimes Museu Hamburg (Museu Marítim Internacional d'Hamburg), arrencarà a les 13h amb una Masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann a la que assistiran una trentena de professionals. A la Masterclass es presentarà un vi escollit per cada celler i es portarà a terme un tast de zonificació per donar a conèixer les particularitats de cada una de les zones que conformen la DO.

A partir de les 14h, la fira obrirà les portes a tots els assistents, que podran gaudir dels vins de la DO fins a les 19h. Al llarg de la tarda, a més, Yvonne Heistermann impartirà també 3 seminaris de 15 minuts centrats en els vins de la DO Montsant: a les 15h Vins Blancs Multifacètics; a les 16h Especialitats de Rosats del Montsant; i a les 17h Vins Negres de Garnatxa a més alt nivell.

En aquesta missió hi participarà també Turisme de Catalunya, que comptarà amb un espai propi a l'acte per promoure el turisme enològic a Catalunya, i a on els cellers de la DO Montsant podran portar el seu material promocional amb les seves ofertes turístiques.

La presentació de la DO Montsant a Hamburg compta amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.