Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La Diada del llagostí de la Ràpita i les setzenes Jornades gastronòmiques, a punt

Setze restaurants rapitencs participen en aquesta diada, amb menús especials entre 35 i 40 euros

Etiquetes   producte proximitat, productes km0, sant carles de la rapita, jornades gastronomiques

Publicat el31/10/2018

La Diada del llagostí de la Ràpita i les setzenes Jornades gastronòmiques, a punt | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest matí s'han presentat a l'Espai gastronòmic del Mercat municipal de la Ràpita les setzenes jornades gastronòmiques i la Diada del llagostí que se celebraran a la Ràpita en les properes setmanes. Concretament, la Diada del llagostí serà el dissabte 10 de novembre, al pavelló firal, durant la qual tretze restaurants i establiments rapitencs oferiran la tradicional degustació de tapa de llagostí més beguda al preu de 5 euros. Can Batiste, Casa Ramón Marinés, L'àncora, Llansola 1921, Noves Algues, Ventall Freddy, Miami Mar, Mar i Luz, L'alberg, Albert Guzman, Musclarium, L'avi Agustí i la Confraria de pescadors oferiran al públic d'aquesta diada tapes elaborades amb el producte estrella de la gastronomia rapitenca que, en aquesta època de l'any, es troba en el moment àlgid de captures. 

En aquest sentit, Joan Balagué, secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme explicava que “a data avui portem capturades 37 tones de llagostins. És una bona temporada perquè en tot l'any passat se'n van agafar 35 tones, i encara falten els dos mesos que solen ser els millors per a captures de llagostins”.

Algunes de les tapes que les persones que assisteixin a la Diada del llagostí podran tastar són llagostins a la marinera, llagostins saltats amb porro i xampinyons, llagostins a la taronja, pizza de carxofa i llagostins o llagostí crocant.

Albert Guzmán, des del Col·lectiu de cuina de la Ràpita, explicava que “com a col·lectiu de cuina cada vegada estem més units i aquestes diades ens serveixen per mostrar el nostre producte per excel·lència i esperem que tothom pugui gaudir de la nostra cuina”.

A més de la Diada del llagostí del 10 de novembre, els restaurants rapitencs oferiran del 10 de novembre al 9 de desembre un seguit de menús especials, amb preus entre els 35 i 40 euros, en què es podran degustar diferents textures i maneres de cuinar aquest producte estrella rapitenc. Menús que inclouran carpaccio de llagostins, carxofa farcida de llagostins, arròs melós de llagostins, llagostins cuits al vapor o llagostí a la sal, entre d'altres.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, explicava la importància d'unes “jornades plenament consolidades i que ens fan posar de gala, perquè el llagostí de la Ràpita és un producte identitari, que genera marca com a referent gastronòmic a les Terres de l'Ebre, gràcies a la professionalitat i la il·lusió dels restauradors participants que elaboren menús especials molt ben pensats per donar valor al llagostí i perquè els comensals gaudeixin d'aquestes jornades. El llagostí ens posiciona i referma com a capital turística i gastronòmica de les Terres de l'Ebre”.

Com és habitual, des d'Estació Nàutica de la Ràpita s'han activitat uns packs de gastronatura, que permeten la participació en aquestes jornades combinant-ho amb estades a la Ràpita i activitats com el caiac, el paddle surf o les passejades en bicicleta. Les reserves d'aquests packs es poden fer al 977 10 10 10 o a través de la pàgina web enlarapita.com. D'altra banda, es recorda que és imprescindible la reserva prèvia en qualsevol dels restaurants de la Ràpita per gaudir d'aquests menús especials.


La Diada del llagostí de la Ràpita i les setzenes Jornades gastronòmiques, a punt | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho