Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Diada i les Jornades del Llagostí sumen sinèrgies gastronòmiques, turístiques i comercials a La Ràpita

Catorze establiments cuinaran llagostins en la diada que tindrà lloc el 4 de novembre al Pavelló Firal i que encetarà les jornades, fins al 10 de desembre

Etiquetes   Gastronomia, La Ràpita, Montsià, Delta Ebre

Publicat el24/10/2017

La Diada i les Jornades del Llagostí sumen sinèrgies gastronòmiques, turístiques i comercials a La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El cuiner Albert Guzmán ha fet una demostració elaborant una recepta amb el llagostí com a protagonista


El llagostí torna aquest mes de novembre al primer lloc del pòdium culinari ebrenc en motiu de la Diada i les Jornades Gastronòmiques del Llagostí que tindran lloc a La Ràpita des del 4 de novembre al 10 de desembre. Catorze establiments –incloent 11 restaurants, la Confraria de Pescadors i dos muscleres-, cuinaran diverses receptes per rebre els centenars de visitants que un any més s'aproparan al Pavelló Firal durant la Diada, en la qual es preveuen repartir uns 400 quilos d'un crustaci especialment valorat de la badia dels Alfacs. Enguany, l'esdeveniment organitzat per les regidories de Turisme i de Comerç, suma sinèrgies gastronòmiques, turístiques, amb packs especials oferts per l’Estació Nàutica, i també comercials, amb la mostra que oferiran els establiments a la plaça 1 d'octubre el mateix dia 4 de novembre.

A la presentació, a l'Espai Gastronòmic del Mercat Municipal, hi ha assistit la regidora de Comerç i de Turisme, Rosa Anglés, el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué; la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart; la presidenta del Col·lectiu de Cuina, Imma Bòria; el vicepresident de l'Estació Nàutica, Joan Pons. A més, el cuiner Albert Guzmán ha fet una demostració elaborant una recepta amb el llagostí com a protagonista. “Aquesta sempre ha estat una diada estrella i enguany intentem unir sinèrgies per tal de desenvolupar el seu prestigi no només en l'àmbit gastronòmic i el turístic sinó també el comercial, involucrant el Col·lectiu de Cuina, la Confraria, la Unió de Comerç Rapitenc i també l'Estació Nàutica, que oferirà també packs d'activitats de natura i turisme en un entorn privilegiat com el que tenim”, ha destacat la regidora de Turisme, Rosa Anglés.


La Diada i les Jornades del Llagostí sumen sinèrgies gastronòmiques, turístiques i comercials a La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... 
El plat preparat pel cuiner Albert Guzmán


La Diada tindrà lloc al Pavelló Firal a partir de les 12 hores i el preu de la degustació amb beguda serà de 5 euros. Aquest mateix dia es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Llagostí. El Col·lectiu de Cuina de la Ràpita participa en quinze jornades gastronòmiques al llarg de l'any i la del llagostí és una de les més emblemàtiques. Fins al 10 de desembre, una desena de restaurants del municipi oferiran menús especials a preus que oscil·len entre 35 i 40 euros els caps de setmana, amb ofertes especials entre setmana.

La Confraria de Pescadors Verge del Carme ha assegurat que el producte està més que garantit per cobrir els gairebé 400 quilos que caldran per a la diada, els milers de quilos que durant totes les jornades se serviran els restaurants, i també per subministrar la demanda comercial d'aquí a final d'any. Enguany les captures, a dia d'avui han entrat a la llotja de la confraria rapitenca 23 tones, de les quals 3.000 quilos este mes d'octubre, de manera que es tancarà l'exercici amb una xifra de captures d'unes 30 tones, el que equival a una temporada mitjana.

I una altra de les entitats que s'involucren és l'Estació Nàutica, que ofereix les ‘Escapades del Llagostí', amb menús als restaurants, degustacions a les muscleres, rutes per la Mar de l'Ebre, cicloturisme i nits d'allotjament. (Informació i reserves a www.turismelarapita.com i www.enlarapita.com).


La Diada i les Jornades del Llagostí sumen sinèrgies gastronòmiques, turístiques i comercials a La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...