Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Kms per la Llibertat, una cursa de relleus per denunciar la situació dels presos polítics

La cursa sortirà de Barcelona el 27 d’abril i arribarà a les presons madrilenyes el 30 d’abril. En paral·lel, també s’ha organitzat Camins per la Llibertat, una marxa que anirà des de Les Cases d’Alcanar fins al Monestir de Montserrat

Etiquetes   esports, cursa, marxa

Publicat el17/4/2018

Kms per la Llibertat, una cursa de relleus per denunciar la situació dels presos polítics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Solidaritat, justícia, esforç, cooperació, constància i perseverança són els pilars que sostenen Kms per la Llibertat, un projecte creat per Correm per la Democràcia que té com a objectiu transmetre el suport incondicional a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, que s'han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seves idees.

Kms per la Llibertat és un important repte esportiu; solidari, paritari i reivindicatiu. Consisteix a recórrer a peu, amb relleus cada 10 quilòmetres, una distància de 740 quilòmetres que pretén arribar fins als centres penitenciaris on es troben reclusos els presos polítics catalans.

La sortida de la cursa s'efectuarà el divendres 27 d'abril al centre de Barcelona i hi participaran representants de totes les entitats, institucions i familiars dels presos. Es pretén una sortida molt concorreguda i uns primers quilòmetres amb molt suport de la ciutadania.

El recorregut està fraccionat en 16 sectors, cada sector té una distància aproximada d'entre 50 i 65 km i està dividit en 5 trams de 10 a 13 km. En el tram d'Algora (Guadalajara), la cursa es dividirà en dos trajectes, uns corredors seguiran cap a Soto del Real i els altres a Estremera, on arribaran el dilluns 30 d'abril. Des d'aquestes dues localitats, s'iniciarà el camí definitiu fins a la presó d'Alcalá-Meco.

Cada sector necessita la participació de 20 corredors, que s'hauran de presentar a l'hora i lloc exacte d'inici del sector assignat. Els quatre primers atletes que participaran en el tram inicien la cursa i avancen corrent a una velocitat aproximada de 10 km/h. Quan circulin per vies asfaltades i amb trànsit obert aniran sempre escortats per dos vehicles (un vehicle d'obertura i un de tancament), fins a cobrir la distància del seu tram.

El preu de la inscripció és d'una aportació mínima de 10 €, que aniran destinats a la Caixa de la Solidaritat. Les inscripcions, que es poden fer a través d'aquest enllaç


Kms per la Llibertat, una cursa de relleus per denunciar la situació dels presos polítics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Camins per la LLibertat

Per a totes aquelles persones que vulguin participar en el projecte també tenen l'opció de fer-ho a través de la Marxa Camins per la Llibertat, que transcorrerà en territori català, en paral·lel a la cursa.

Així, el mateix divendres 27 d'abril, la marxa sortirà des de Les Cases d'Alcanar i acabarà el diumenge 29 d'abril davant del Monestir de Montserrat.

El recorregut també està dividit en 16 sectors i cadascun representa a un polític empresonat o exiliat. La marxa Camins per la Llibertat passarà per diferents nuclis urbans afectats pels incidents de l'1 d'octubre. Cada municipi rebrà als participants amb la col·laboració d'entitats que amenitzaran l'arribada i la sortida.

Aquests són els sectors que transcorren per les Terres de l'Ebre:

  • Sector 1 (Les Cases d'Alcanar – La Ràpita) 
  • Sector 2 (La Ràpita – Amposta) 
  • Sector 3 (Amposta – Roquetes) 
  • Sector 4 (Roquetes – Benifallet/Rasquera) 
  • Sector 5 (Rasquera – Vandellòs)

Més informació en aquest enllaç

comparteix-ho