Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Julen Zubero guanya i Josep Betalú sentencia

Julen Zubero s’imposa a la cinquena etapa i Josep Betalú ja compta amb 19 minuts d’avantatge respecte a Ramon Sagués

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el3/5/2018

Julen Zubero guanya i Josep Betalú sentencia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La cinquena etapa de la Gaes Titan Desert by Garmin no ha deixat ningú indiferent. Avui era etapa Garmin, en què els corredors no disposaven de track oficial per seguir, tan sols els waypoints de set controls de pas obligatoris. Com a novetat aquest any, els primers classificats -20 homes i tres dones sortien en solitari, en ordre de classificació i separats per 30 segons.

Ha estat Julen Zubero qui millor ha aprofitat la jornada. El corredor basc no s’ha acabat de trobar en plenitud de condicions en aquesta edició, però avui s’ha tret l’espina i ha guanyat l’etapa per davant de Ramon Sagués i Roberto Bou. D’altra banda, el líder Josep Betalú ha augmentat la distància en la classificació general de nou. El corredor del Doctore Bike Team BMC Ha clavat el cop definitiu a la classificació i ja avantatja en 19’07 a Sagués, segon classificat. Zubero és tercer a només 10 segons d’escalar una posició.

L’etapa ha pres un gir després del primer pas de dunes. Cap al quilòmetre 30 Betalú ha perdut el seu company de cap de carrera, Ignacio Gili, i aviat ha vist com se li unien Zubero, Bou i Sagués. A partir d’aquest moment els quatre han rodat augmentant el seu avantatge i han arribat junts a una meta. Zubero l’ha creuat primer, però ha hagut d’esperar uns minuts per proclamar-se guanyador d’etapa a causa del gap de diferència en la sortida. D’aquesta manera, el corredor basc a més guanya 90 segons de bonificació. Sagués i Bou, segon i tercer, s’han dut 60 i 30 segons.

En les dones, Ramona Gabriel sortia per davant d’Anna Ramírez i la de l’equip Garmin ha decidit avui fer servir la calculadora. Gabriel ha esperat a Ramírez i juntes han fet tota l’etapa. Amb això, aquesta s’ha portat l’etapa i retalla un minut de distància a la general. Ara la distància entre elles és de tan sols 4’27 ". Demà es decidirà la classificació femenina. Els espera una etapa final amb un principi ràpid per pistes alguna cosa arenoses per a partir de la meitat de l’etapa afrontar el pas de dos grans dificultats, de molt desnivell, encara que de poca distància. Les pistes canvien i es converteix en un recorregut pedregós i en pistes bastant deteriorades. Abans d’arribar a la meta final, tocarà atacar un petit cordó de dunes que posarà la cirereta a la Gaes Titan Desert by Garmin 2018.


Font: TitanDesert.com