Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/27/2022#) AND (caducitat>=#1/27/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Julen Calvó i Anna Ferreres guanyen la 13a Pujada al Montsià d'Alcanar

La tretzena edició de la Pujada al Montsià, memorial Francesc Bort (Madro) d’Alcanar va comptar amb 300 participants entre les curses absoluta, exprés, júnior i cadet, i la marxa popular. Julen Calvó i Anna Ferreres van ser els guanyadors de la cursa absoluta que repetia recorregut dels anys anteriors amb la «travessa diagonal» de la serra de Montsià.

Etiquetes   cursa per muntanya, alcanar, montsia, activitats outdoor, circuitebre

Publicat el1/10/2019

La Pujada al Montsià, memorial Francesc Bort (Madro) d'Alcanar va arribar a la tretzena edició, el passat diumenge 29 de setembre, amb un total de 300 participants entre 4 les modalitats proposades per l'organització.

La cursa absoluta que repetia recorregut, amb petits canvis, respecta als anys anteriors fent la «travessa diagonal» de la serra de Montsià, entre el Mas de Miralles (Amposta) i el pavelló poliesportiu d'Alcanar, va tenir una distància de 25 Km i 1.250 metres de desnivell positiu, les altres modalitats van sortir d'Alcanar, amb la cursa júnior de 18 Km i 750 metres de desnivell positiu, la cursa cadet i exprés que compartien recorregut amb 12,7 Km i un desnivell acumulat de 417 metres. Per enguany, inicialment, no estava previst fer-hi marxa popular però l'alta demanda de gent que només volia caminar per la muntanya va fer que l'organització permetés inscriure's a la cursa exprés per fer-la de manera tranquil·la. La marxa popular per muntanya d'Alcanar s'organitzarà el proper mes de desembre en benefici de la Marató de TV3. Totes les curses eren puntuables al 12è Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre i la cursa absoluta estava inclosa a l'Open de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Totes les modalitats van iniciar-se a les 9 del matí, però prèviament es va guardar un minut de silenci en record de Felip Adell, un jove del Mas de Barberans molt vinculat a les curses per muntanya a les Terres de l'Ebre, mort recentment.

El recorregut de la cursa absoluta va començar al Mas de Miralles tot resseguint el GR92 en direcció Sud, passant pel pla i la bassa de la Galla, la font de Burgar, la Foradada i el mas d'en Comú. En aquest punt es deixava el GR per pujar a la Torreta, el punt més alt de la cursa i de la serra de Montsià. Tot seguit es passava per Mola Cima, un altre cim emblemàtic de la Serra. Des d'aquí, al Km 11, començava el tram més tècnic del recorregut, per la cresta dels Moletons, fins a baixar a la bassa Blanca; un breu descans pel Rajolar va donar inici a un puja-baixa passant per les Pedreres on s'estrenava un sender recuperat per enguany que portava, amb pujada intensa, fins a la Cogulla, on coincidien fins al final els recorreguts de la cursa júnior, exprés i cadet, passant pels Castellans, la zona de l'ermita del Remei i entrant a Alcanar pel Mirador i recórrer els darrers metres del recorregut pels carrers de la població.

El guanyador de la cursa absoluta de la 13a Pujada al Montsià va ser Julen Calvó (La Cameta Coixa) amb un temps de 2:27:24, seguit per Aitor Tomàs (CEU Sud Actiu) amb 2:31:53 i David Sans (La Cameta Coixa) amb 2:38:43; val a dir que el líder del Circuit, Pau Vila (AAAET - Borges Trail) no va poder finalitzar el recorregut per una lesió en plena cursa però malgrat l'abondonament Vila segueix líder absolut, però Tomàs li ha retallat uns quants punts a la classificació general.
En dones la guanyadora va ser Anna Ferreres (Agrupació el Turmell) amb un temps de 3:30:33, acompanyada al podi per Sandra Vidiella (Fent Sendera) amb 3:43:04 i Helena Drago (AE Cara Nord) amb 3:45:29. La segona posició de Vidiella, la consolida al capdavant de la classificació general del Circuit, a manca de només dues curses per acabar la temporada.

Julen Calvó i Anna Ferreres guanyen la 13a Pujada al Montsià d’Alcanar | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Julen Calvó i Anna Ferreres guanyadors de la 13a. Pujada al Montsià d'Alcanar


En júnior el més ràpid va ser Pau Lleixà (Trail CER La Sénia) amb 1:41:50, seguit per Marc Segura (AE Cota 705) amb 2:23:18 i Josep Subirats (independent) amb 2:28:51.

El podi cadet masculí va estar format per Lluc Vallespí (AE Cota 705) amb 1:05:32, Xavi Marzà (AE Alcanar) amb 1:08:10 i Aleix Bajador (Atletisme Terres de l'Ebre) amb 1:12:50. En aquesta categoria no va haver participació de noies.

La cursa exprés la va guanyar, en homes, Marc Brescoli (CE Trencacims) amb 1:04:00, seguit per Narcís Franch (Trail Running Cabra Feixet) amb 1:07:33 i Oriol Cid (Trail Running Cabra Feixet) amb 1:07:34; en dones la guanyadora va ser Gina Brull (Trail Running Cabra Feixet) amb 1:21:07, Anna Subirats (independent) amb 1:26:13 i Ana Matamoros (independent) amb 1:28:21.

Un cop acabada la Pujada al Montsià, la que va ser la desena prova del Circuit del 2019, només queden 2 curses per finalitzar la temporada d'enguany de curses per muntanya a les Terres de l'Ebre. La propera cita serà a Flix, el 20 d'octubre amb la segona edició de la Cursa Punta de l'Home, que serà la primera vegada que puntua al circuit ebrenc, que es clourà amb la cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre el 10 de novembre.