suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Josep Betalú pot amb tots

Josep Betalú, primer líder de la Gaes Titan Desert by Garmin després de rodar més de 60 quilòmetres en solitari. En segon lloc va entrar el Campió del Món i del Tour de França, l’australià Cadel Evans. Ramona Gabriel roda a cap tota la carrera i venç avantatjant a Anna Ramírez en més de cinc minuts

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el29/4/2018

Josep Betalú pot amb tots | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Josep Betalú es va escapar i, després de rodar la meitat de la jornada en solitari, va entrar a meta en primera posició


Tot feia presagiar que avui s’anava a viure una jornada històrica en la Gaes Titan Desert by Garmin. Però fins i tot els millors auguris s’han vist superats davant l’autèntic etapón que s’ha vist avui a la primera cita de la tretzena edició d’aquesta espectacular cursa que barreja aventura i competició.

La cursa partia amb diversos noms com a protagonistes. Ja en la roda de premsa del dia anterior, el doble guanyador de la Gaes Titan Desert by Garmin, Josep Betalú, anunciava que es trobava molt fort i confiat en el seu estat de forma. I aviat va començar a demostrar les seves intencions. El ciclista d’Amposta es va escapar i, després de rodar la meitat de la jornada en solitari, va entrar a meta en primera posició complint els 115 quilòmetres i més de 2.600 metres de desnivell en 4 hores 45 minuts i 23 segons. En segona posició, un combatiu Cadel Evans va entrar a escassos set minuts. El corredor australià, Campió del Món i del Tour de França, va demostrar de sobres la classe que atresora en les seves cames i va liderar un grup perseguidor en el qual també es trobaven Moisés Dueñas, Manuel el Triki Beltrán, Guillem Muñoz i Sebastià Tamayo.

La cursa va trigar poc a trencar-se. El Triki Beltran, Ramon Sagués i Francesc Freixer van aconseguir escapar-se quan començava el port més destacat de la jornada, tot i que el grup els va aconseguir en la part més dura, moment en què Cadel Evans perdia aproximadament un minut de temps per una avaria mecànica. La clau del dia es produïa a meitat de port. Josep Betalú atacava i ho feia bici a mà, sorprenent als seus rivals. La seva estratègia ha estat retallar la pujada seguint una trajectòria recta en comptes de prosseguir les tancades forquilles que marca el camí més habitual. Ha coronat en solitari i des d’aquí fins a la meta ha recorregut més de 60 quilòmetres en cap de carrera.

Josep Betalú: "Estic molt sorprès. Ha estat una etapa molt peculiar. El grup ha sortit una mica lent. Tenia molt estudiada l’etapa i m’ha sortit bé. He aconseguit escapar-me i mantenir un bon ritme, encara que he controlat en tot moment els watts per no passar-me, ja que la Titan és molt llarga. M’ha sorprès alguns moments de navegació dels meus rivals, però sabia l’etapa que volia fer".

Cadel Evans: "Avui he viscut una experiència nova i l’he gaudit moltíssim. M’he trobat molt bé i estic molt content amb la meva segona posició. En l’etapa d’avui hem rodat per paisatges increïbles, llocs remots del Marroc espectaculars. Ha estat una experiència increïble. El bivac i les haimes són fantàstiques. Hi ha bona companyia i bon menjar. El campament és molt confortable. La nit, el dia, veure els rucs passar durant l’etapa ... ha estat una experiència increïble".

Pel que fa a les dones, Ramona Gabriel ha estat la protagonista de la jornada. La ciclista de l’equip Garmin s’ha mostrat incontestable avui i ha dominat des del principi, aconseguint creuar l’arc de meta en 5: 28’09. En segon lloc, a una mica més de cinc minuts de diferència entrava Anna Ramírez, mentre que la tercera classificada ha estat la belga Veerle Cleiren. Ramona comentava que "no puc estar més contenta. Des del primer moment m’he trobat bé i pogut arribar amb guanyar amb avantatge respecte a l’Anna Ramírez. Avui és el primer dia, només. Queda molta Titan i fins divendres poden passar moltes coses".

576 titans han viscut una primera jornada de les sis que es tenen previstes i demà hauran d’afrontar una altra etapa de més de 100 quilòmetres. 114 quilòmetres amb més de 1.500 de desnivell que formen la primera part de l’etapa marató, de manera que els ciclistes hauran de prendre la sortida amb tot el necessari per passar la nit al desert i per realitzar en la seva bicicleta els ajustos i reparacions necessaris ja que no podran rebre cap tipus d’ajuda externa.


Font: TitanDesert.com

comparteix-ho