Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES


Jornades de seguiment del gat fer

Tindran lloc al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta durant el cap de setmana del 25 i 26 de gener

Etiquetes   natura, fauna, parc natural ports, prat de comte, terra alta, terres ebre

Publicat el16/1/2020

Jornades de seguiment del gat fer | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta, a Prat de Comte, acollirà les I Jornades de seguiment del gat fer. Organitzades per Felis, Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya, tindran lloc el cap de setmana del 25 i 26 de gener i estaran impartides per Àngel Such-Sanz i Pau Federico Arché, tots dos membres d'aquest col·lectiu naturalista.

El gat fer és una de les espècies de carnívors més enigmàtiques i desconegudes de Catalunya, en part degut al seu caràcter solitari i comportament esquiu, així com pel fet que es pot creuar amb gats domèstics, per donar lloc a exemplars híbrids viables, que dificulten la identificació dels exemplars que s'observen a la natura.Mas de Barberans, el poble de la pauma


En els darrers anys s'han desenvolupat diverses tècniques de seguiment de fauna, entre les quals destaca el fototrampeig i l'anàlisi genètic, que s'afegeix a les tècniques més tradicionals de reconeixement d'excrements i petjades.

En aquestes I Jornades de seguiment del gat fer, organitzades pel grup Felis, s'aprendrà a planificar una campanya de fototrampeig, a reconèixer els trets de pelatge propis del gat salvatge, i a identificar l'excrement i les petjades de l'espècia, amb sessions pràctiques i teòriques.

Els interessants a participar en aquestes jornades s'hauran d'inscriure al correu ichn@iec.cat . La inscripció té un preu de 15€ (10€ per als socis de l'ICHN).


Per: Redacció

Foto: Cedida