Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Jornades de seguiment del gat fer

Tindran lloc al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta durant el cap de setmana del 25 i 26 de gener

Etiquetes   natura, fauna, parc natural ports, prat de comte, terra alta, terres ebre

Publicat el16/1/2020

Jornades de seguiment del gat fer | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta, a Prat de Comte, acollirà les I Jornades de seguiment del gat fer. Organitzades per Felis, Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya, tindran lloc el cap de setmana del 25 i 26 de gener i estaran impartides per Àngel Such-Sanz i Pau Federico Arché, tots dos membres d'aquest col·lectiu naturalista.

El gat fer és una de les espècies de carnívors més enigmàtiques i desconegudes de Catalunya, en part degut al seu caràcter solitari i comportament esquiu, així com pel fet que es pot creuar amb gats domèstics, per donar lloc a exemplars híbrids viables, que dificulten la identificació dels exemplars que s'observen a la natura.Món Natura Delta de l’Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l’Ebre


En els darrers anys s'han desenvolupat diverses tècniques de seguiment de fauna, entre les quals destaca el fototrampeig i l'anàlisi genètic, que s'afegeix a les tècniques més tradicionals de reconeixement d'excrements i petjades.

En aquestes I Jornades de seguiment del gat fer, organitzades pel grup Felis, s'aprendrà a planificar una campanya de fototrampeig, a reconèixer els trets de pelatge propis del gat salvatge, i a identificar l'excrement i les petjades de l'espècia, amb sessions pràctiques i teòriques.

Els interessants a participar en aquestes jornades s'hauran d'inscriure al correu ichn@iec.cat . La inscripció té un preu de 15€ (10€ per als socis de l'ICHN).


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho