Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Les Jornades del Polp de Benicarló diversifiquen l'oferta i es concentraran en bars i restaurants

Hi participaran 16 locals que oferiran tres propostes gastronòmiques diferents: tapes, menús de pinxos menús degustació. Les jornades començaran el 18 de setembre i s’allargaran fins a l’1 de novembre

Etiquetes   de la terra, jornades gastronomiques, turisme gastronomic, pop, benicarlo, polp, baix maestrat

Publicat el10/9/2020

Les Jornades del Polp de Benicarló diversifiquen l’oferta i es concentraran en bars i restaurants | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Les regidores de Turisme, Isabel Cardona, i d'Agricultura, Inma Díaz, juntament amb el representant de l'associació Restauració Benicarló, Anay Bueno, van presentar ahir al matí l'edició més especial de les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja. Unes Jornades que prioritzaran la seguretat per damunt de tot i que se centraran exclusivament en les diferents propostes gastronòmiques que oferiran en els seus locals els 16 bars i cafeteries que hi participen.

«Les circumstàncies -ha dit la regidora de Turisme--ens obliguen a fer unes Jornades diferents, sense actes públics com les degustacions o els showcookings, però no per això hem volgut renunciar a posar en valor i donar a conéixer la nostra riquesa gastronòmica i marinera». «És per això que hem optat per prolongar les Jornades [que començaran el 18 de setembre i finalitzaran l'1 de novembre] i per diversificar l'oferta gastronòmica». «Tot, amb la voluntat decidida d'apostar per la promoció gastronòmica de la nostra ciutat, pels restauradors i pels productes de proximitat i de primeríssima qualitat que tenim a Benicarló», ha remarcat Isabel Cardona.

Enguany hi haurà tres possibilitats de degustar el polp i el peix de llotja: en forma de tapes (a 4,5 euros cadascuna), en forma de menús de pinxos (amb un total de 4 pinxos per 15 euros) o en forma de menús degustació (amb una oferta que oscil·la entre els 25 i 45 euros, depenent del restaurant).

Anay Bueno, en nom de l'associació Restauració Benicarló, que aglutina tot el sector de la restauració de la ciutat, ha remarcat que «les Jornades suposaran un revulsiu per al sector» i ha mostrat el seu agraïments «a totes les persones que, a pesar de les restriccions i de la situació de pandèmia, continuen acudint als nostres bars i restaurants».

Bueno ha recordat que la Regidoria de Turisme ha preparat una sèrie de material promocional que es distribuirà entre els clients i que s'organitzaran sortejos a través de les xarxes socials.

9.829 quilos de polp a caduf en dos mesos

La regidora d'Agricultura ha posat en valor el treball tant del sector de la restauració com del sector pesquer de Benicarló, «que any rere any ens subministra el millor producte per a aquestes jornades». Inma Díaz ha ressenyat que durant els mesos de juliol i agost s'han capturat 9.829 quilos de polp a caduf i durant la primera setmana de setembre (de l'1 al 7) s'han capturat 27.000 quilos de peix, dels quals 2.450 han estat de polp.

La regidora d'Agricultura, com també la de Turisme i el representant dels bars i restaurants, han fet una crida a gaudir de les Jornades «amb responsabilitat» i han assegurat que «tothom pot estar tranquil perquè els locals compten amb totes les mesures i protocols sanitaris requerits».


Les Jornades del Polp de Benicarló diversifiquen l’oferta i es concentraran en bars i restaurants | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Descarrega díptic amb tota l'oferta gastronòmica de les Jornades


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho