Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs a la Ràpita: un festival culinari únic per celebrar l'exquisidesa de l'arròs DO

Les jornades es duran a terme del 15 de setembre fins a l’1 d’octubre. En paral·lel, es proposa una Ruta de l’arròs que promet una immersió completa en el procés de conreu i producció de l’arròs

Etiquetes   vida activa, arros, turisme gastronomic, jornades gastronomiques, la rapita, delta ebre, terres ebre

Publicat el13/9/2023

Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a la Ràpita: un festival culinari únic per celebrar l’exquisidesa de l’arròs DO | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquestes jornades captivadores brinden als visitants l'oportunitat de submergir-se en el món saborós i versàtil de l'arròs, un ingredient distintiu i apreciat amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) del delta de l'Ebre, conegut per la seva inigualable excel·lència gastronòmica.

Els restaurants participants, com ara Casa Ramon Marinés, Albert Guzmán, Varadero, Miami Can Pons, Can Mañá, Maria - Espai Gastronòmic, Maury's Brasa, Can Vicent, Freddy Caliu Familiar, Bon Marisc, Llansola 1921 i Juanito Platja, es complauen a presentar una àmplia i exquisida varietat de receptes que destaquen la riquesa i el sabor únic de l'arròs DOP.

En el context d'aquestes jornades captivadores, es proposa una Ruta de l'arròs que promet una immersió completa en el procés de conreu i producció de l'arròs. La jornada comença amb una visita educativa al pintoresc Molí de Rafelet, on els participants tindran l'oportunitat de veure el món del cultiu i elaboració de l'arròs. A continuació, els convidats tindran el plaer de degustar un menú especial d'arròs en un dels prestigiosos restaurants de la Ràpita. A la tarda, l'itinerari permetrà l'accés a un camp d'arròs, on les tècniques tradicionals de conreu seran compartides amb passió i coneixement per la Fundació Plegadis. Aquesta experiència única també inclou una introducció emocionant a l'anellament d'aus, així com una visita als inspiradors projectes de conservació i recuperació d'aus de la fundació.

És important destacar que aquestes jornades gastronòmiques es fusionen harmoniosament amb les festes tradicionals de l'arròs a les Terres de l'Ebre, amb un esdeveniment tan destacat com la Festa de la sega. Aquest esdeveniment festiu tindrà lloc a la Fundació Plegadis de la Ràpita el 16 de setembre, i no només serà experimentat a la Ràpita, sinó també en altres municipis com l'Ampolla, l'Aldea, Amposta, Deltebre i més, gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en tant que s'uneixen esforços per promoure la visita a les Terres de l'Ebre en un moment de l'any ideal.

Tota aquesta immersió en la cultura de l'arròs es desenvolupa en un destí que ens recorda, a través de la seva cuina, la qualitat excepcional dels productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre.

Per a obtenir més informació sobre aquest esdeveniment gastronòmic imperdible, visiteu la web de turismelarapita.cat de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs per celebrar el sabor, la tradició i la cultura de l'arròs DOP del delta de l'Ebre.


Per: Redacció

Foto: Cedida